Remek meccsen büntetőkkel győzött a Fradi

2020.09.30. 21:23 |

Izgalmas, a nevéhez valóban méltó rangadót játszott az előző idény két megosztott aranyérmese, az FTC-Telekom és a Csíkszeredai Sportklub az Erste Ligában. Az egyik oldalon Nagy Krisfóf, a másikon Taratuhin remekelt. A 6-6-os döntetlen után szétlövésben nyertek a zöld-fehérek.

FTC-Telekom–Csíkszeredai Sportklub 7-6 (2-1, 2-2, 2-3, 0-0, 1-0) - szétlövés után

Jó hangulatban és nagy iramban indult a rangadó a Tüskecsarnokban, nem fogták vissza magukat a csapatok, az FTC kapujában ezúttal lehetőséget kapó Nagy Kristóf és Szamankov is gyorsan bemelegedett. A Fradi kihúzta az első kiállítását, ám 13 perc elteltével, Taratuhin éles szögből megszerezte a vezetést a vendégeknek. Tóth Gergő még a kapuvasat találta el, de a harmad hajrájában aztán gyorsan fordítottak a zöld-fehérek:  előbb Kulmala egyenlített kapásból fórban, majd Hajós szép akció végén talált be.

Bő egy perc telt el a második játékrészből, amikor a jól kezdő Csíkszereda egyenlített, Yellow Horn megszerezte első gólját az Erste Ligában. Három vendég kiállítás következett, az FTC kettős fórban is támadhatott, de jók voltak a blokkok és Szamankov  is nagyokat védett. Sima emberhátrányban aztán gyors kontrát vezetett a Sportklub, és a 29. percben Taratuhin újra eredményes volt. A hazai kiállítással nem tudtak mit kezdeni Beczéék, majd a 34. percben Nagy Gergő talált be távolról, ismét egyenlítve.

Az utolsó percek ismét a büntetésekről szóltak. A Csíkszereda is kettős előnyben támadhatott, nagy tűzijátékot rendeztek Kuljasék, de Nagy Kristóf remekelt. Egy ideig négy a háromban játszottak a vendégek, ám ez is kihasználatlanul maradt. Aztán a Fradi kiállítottjai visszatértek, Blackwater viszont még nem, ekkor a hazaiak szögezték kapujukhoz a szeredaiakat. Végül már egyenlő létszámnál Hodgman finom keresztpasszát Nagy Gergő vágta be az utolsó percben.

A harmadik harmad elején Fodornak kellett leülnie, de az FTC nem a fórból, hanem egyenlő létszámnál növelte előnyét Hajós révén. A folytatásban is maradt a lendületes hoki, sok helyzettel és kemény ütközésekkel. Nagy Kristófot alaposan megdolgoztatták a vendégek, ám az újabb gólt is a zöld-fehérek szerezték: a gyors akció végén jól érkező Németh értékesítette a ziccert az 50. percben.

Két perccel később közelebb zárkózott a Sportklub, késleltetett kiállítás alatt Becze talált be közelről. Sőt, az újabb szeredai gólra sem kellett sokat várni, Taratuhin harmadik találata után egy volt a különbség újra. Időt is kért a Fradi, de ezek után is főleg a vendégek rohamoztak, Fodor és Becze nagy helyzeténél pedig újra Nagy mutatott be bravúrt. Az utolsó másfél percet kettős fórban támadhatta végig a Csíkszereda, és Kuljas több bombáját is védte a hazaiak kapusa, ám egy kipattanónál már tehetetlen volt, 25 másodperccel a vége előtt Taratuhin saját negyedik góljával döntetlenre mentette az állást.

A ráadásban is a Csíkszereda volt aktívabb, de Nagy állta a rohamokat. A másik oldalon Szamankovnak is kellett bravúrt bemutatnia, hogy ne dőljön el a meccs.

A szétlövésben aztán továbbra is remekelt mindkét kapus, egyedül Tóth Adrián tudott betalálni, így a plusz pont a Fradié lett. A fővárosiak öt ponttal állnak.

A Csíkszereda pénteken is a Tüskecsarnokban játszik, a MAC HKB ellenfele lesz, az FTC pedig vasárnap a Gyergyót fogadja.

Nyilatkozat