Rangadó Miskolcon

2017.12.20. 12:11 |

A nagyszerű formában lévő Dunaújváros a címvédő és listavezető DVTK vendége lesz szerdán az Erste Ligában.

DVTK Jegesmedvék-Dunaújvárosi Acélbikák 18.30

Két dobogós rangadójával folytatódik az Erste Liga, a DVTK Jegesmedvék csapatához a Dunaújvárosi Acélbikák együttese látogat. A vendégek 11 meccs óta nem találtak legyőzőre, míg a miskolciak az újpesti kudarc után javítanának. A DVTK hazai közönség előtt eddig egy hosszabbításos vereség mellett valamennyi meccsét megnyerte. A két együttes a bajnokságban eddig egyszer találkozott, akkor 3-0-ra győztek a Jegesmedvék, míg a kupában hosszabbításban múlták felül a DAB-ot.

„Minden bizonnyal szoros és izgalmas összecsapás lesz a szerdai. A hétfői mérkőzés elég sokat kivett a csapatból, a Dunaújvárosnak viszont két nappal többet tudott pihenni, mint mi. Legutóbb a Magyar Kupa sorozatban találkoztunk velük, akkor hosszabbítás után sikerült őket legyőzni. Nagyon kemény ellenféllel állunk szemben, akik az utolsó 10 mérkőzésüket meggyőző fölénnyel nyerték a ligában. Remélem sikerül kipihenni a hétfői mérkőzést, és szerdán újult erővel jégre lépni” - mondta Mikael Tisell, a DVTK vezetőedzője.

Jason Morgan, a DAB edzője a rivális hazai mérlegére hívta fel a figyelmet.

„A legutóbbi mérkőzésükön hosszabbításban legyűrte a DVTK-t az UTE, tehát biztosak lehetünk abban, hogy egy nagyon erős teljesítménnyel, jó meccset játszva akarnak majd visszakerülni a helyes útra. A miskolci csarnok egy nagyon nehezen bevehető vár, jók a szurkolók és természetesen kiváló a csapat is. Mi a legjobb játékunkat játsszuk most, tehát izgatottan várom, hogy ez mire lesz elég az első helyezett ellen. Az teljesen bizonyos, hogy minden játékosnak a lehető legjobb teljesítményt kell produkálnia ahhoz, hogy esélyünk legyen a győzelemre” - közölte az újvárosi edző.

A találkozó előtt szurkolói kezdeményezésre gyűjtést szerveznek a december 15-én tragikus körülmények között elhunyt hajdúszoboszlói édesanya családja számára.