Rajz Attilára emlékezett a HC Kiskőrös

2016.11.17. 20:59 |
Két éve hunyt el a kiskőrösi jégpálya névadója Rajz Attila. Gyertyagyújtással és jégkorongozással emlékeztek rá e gykori sporttársai, barátai és tanítványai november 16-án este a kiskőrösi Rajz Attila Jégpályánál.

Az elvesztés fájdalma ugyan elhomályosítja gondolatainkat, mégis fontos, hogy könnyeink között hálát tudjunk adni a földi találkozásért, a lehetőségért, hogy ismerhettük Attilát - hívta fel a figyelmet Seffer Attila atya a jégpálya bejárata mellett tartott megemlékezésen szerdán este, melyen több mint százan részt vettek este hat órától. A HC Kiskőrös vezetése és tanítványai mellett többek között jelen volt Rajz Áron, Attila fia is, aki az U20 Jégkorong Válogatott tagja, de tiszteletét tette Sofron István magyar válogatott jégkorongozó is a gyertyagyújtáson.

November 16-án volt két éve, hogy tragikus hirtelenséggel elhunyt Rajz Attila, sokak Tiluja. A 38 éves hokis nemcsak az ország, de Kiskőrös jégkorongsportjának is emblematikus figurája volt. Bár rövid ideig vett részt a kiskőrösi sportéletben, mégis máig tátongó űrt hagyott maga után.

- Ma, Attila édesanyja Kati néni azt mondta nekem, számára felemelő érzés látni, hogy a klubnak, a tanítványoknak milyen sikerei vannak. Ahogy ő mondta: Tilu angyala most is figyel a csapatra, vigyáz a társaságra és segít, hogy töretlenül haladjon a kiskőrösi jégkorongsport azon az úton, melynek alapkövei közül jónéhányat ő tett le - emlékezett Szekeres Károly, a HC Kiskőrös elnöke.

Aki így folytatta: „Víg kedélyű barátunk és sporttársunk nem szeretné, hogy szomorkodjunk. Épp ezért a gyertyagyújtást követően egy baráti jégkorong mérkőzéssel adózunk emléke előtt, így köszönve meg mindent, amit tőle kaptunk, és amit most is ad nekünk.” Szekeres Károly, a kiskőrösi jégpálya ötletgazdája és megvalósítója, beszédét követően a jégre invitálta sporttársait.

Az est hátralévő részét úgy töltötte a kiskőrösi társaság, a székesfehérvári gárdával kiegészülve, ahogy azt Tilu kérte: jó érzéssel emlékezve. A háromnegyed héttől kezdődő, jó hangulatú, baráti jégkorong mérkőzést pedig egy közös múltidéző, jövőbe tekintő vacsora zárta a pálya büféjében.