Rajna-shutout miatt szakadt meg a GYHK diadalmenete

2022.10.30. 20:11 |

Az UTE kapott gól nélkül nyert, ami miatt véget ért a Gyergyói Hoki Klub szezonbeli idegenbeli veretlensége.

A hazaiaknál továbbra is hiányzott a betegséggel szenvedő Jarvinen, de ezúttal Madácsi sem állhatott Virág Csaba rendelkezésére, a kapuban Rajna kezdett. A vendég Gyergyó szokásos összetételében, Rinnével a kezdőben érkezett a Megyeri útra. Kiss Patrik lövése vezette fel a találkozót, majd Pereszunko kiállítása alatt maradt veszélytelen a liga legjobb emberelőnyös alakulata. A harmad derekán Rajna kapu mögötti magánakciója borzolta a hazai szurkolókat, de megúszták a lilák. Az első újpesti emberelőny két kapuvasat is hozott: Just és Kiss Phil is közel járt az első találat megszerzéséhez. A 18. percben Orban ziccere maradt ki. A harmad túlnyomó részében az UTE volt a veszélyesebb, nagyot javultak az egy nappal korábbi derbis játékhoz képest.

A második felvonás óvatos játékot és sok hibát hozott, a második újpesti emberelőny nem tartogatott nagy veszélyeket, a kiegészülést követően Sándor-Székely helyzetét hatástalanította Rajna.

A 47. percben Pereszunko közeli lövését védte Rinne, majd a túloldalon Sylvestre lőtt a mamutba. Két perccel később megtört a gólcsend: Kmec lövése jött ki Rinnéről, a kipattanóra Just kapcsolt a leggyorsabban, 1-0. Pereszunko cselezte magát lövőhelyzetbe, Rinne a helyén volt. Alaposan megsorozták Szigetiék Rajnát, majd Nemes és Pereszunko lépett ki egy védő ellenében, az ukrán légiós önzetlenül szolgálta ki társát, Nemesnek csak az üres kapuba kellett lőnie, 2-0. Az 55. percben Németh került ziccerbe, Rinne bravúrral hárított. Pereszunko harcolt ki egy emberelőnyt a hajrában, Kovács Alex előbb vasat ütött, majd Pereszunko lövését követően Henttonen értékesítette a kipattanót.

Az UTE remek harmadik harmadával és Rajna-shutouttal 3-0-ás győzelmet aratott, kedden a Brassót fogadja, míg a GYHK Debrecenben zárja túráját.

Nyilatkozatok

Virág Csaba, vezetőedző, UTE: "A jövő eldönti, hogy kimásztunk-e a gödörből. Ma megtettünk mindent, úgy játszottuk, ahogy elterveztük, és ahogy szerettünk volna. Az öltözőben is hozzá tudtuk tenni azt a munkát, amit idáig is szerettem volna látni, mindenki kivette a részét a mai sikerből. Ez egy nagyszerű csapatmunka volt a Mikitől elkezdve a hátvédeken át egészen a csatárokig."

Szilassy Zoltán, vezetőedző, Gyergyói HK: "Az első két harmadban az Újpest akarata érvényesült, mi nem tettük bele azt a munkát, ami ehhez a meccshez kellett volna. Az ellenfél nehéz szériából jött, mindent megtett hazai jégen, hogy kilábaljon a gödörből, és ez látszott is, ők nagyon keményen dolgoztak, mi meg csak a képességeinkre hagyatkoztunk. A harmadik harmadban éppen elkezdtünk jól dolgozni, amikor megkaptuk az első gólt. 10-12 perc jó hoki nem elég, ilyenkor a kevésbé látványos, de sokkal hatékonyabb játékot kell választanunk legközelebb."