Óriásit fordított a DVTK

2017.12.26. 21:35 |

Kétgólos hátrányt dolgozott le a DVTK Jegesmedvék csapata, és az Erste Liga mostani idényben először nyert az Újpest ellen.

Az első harmadban viszonylag kevés volt a helyzet. A DVTK lendült bele gyorsabban, de Sila jól védett, ahogy a másik oldalon Adorján is hibátlanul teljesített. A miskolciak kettős emberelőnyben is támadhattak, de a lehetőséget nem tudták kihasználni.

A második harmadban nem kellett sokat várni a gólra, a 22. percben Vas János volt eredményes. Az Újpest ekkor rákapcsolt, és két perc múlva egyenlített Benk András révén, aki egy távoli lövésbe ért bele jól. Lendületesen játszottak a csapatok, mindkét kapu előtt sok volt a helyzet. A 37. percben az UTE került előnybe, Benk ugyanúgy jókor volt jó helyen, és belepiszkált egy nagy löketbe. Az utolsó másodpercekben egy szerencsés találattal – a Galanisz botjáról felperdülő korong becsapta Adorjánt - már 3-1-re vezettek a vendégek.

Az utolsó játékrész aztán a hazaiakról szólt. Emberelőnybe került a DVTK, amit a 44. percben sikerült is gólra váltani: Rantanen passzát Sakaris lőtte be. Három perccel később egy tetszetős miskolci akció végén Hajós egyenlített közelről. Az újpesti időkérés után is a Jegesmedvék veszélyeztettek, és az 54. percben Rantanen távoli bombával a vezetést is megszerezte. Az UTE a hajrában nagy erőket mozgósított, a kapust is lehozta, de nem tudott egyenlíteni.

A DVTK a szezonban először nyert az Újpest ellen, és továbbra is biztosan vezeti a ligát.

DVTK Jegesmedvék-UTE 4-3 (0-0, 1-3, 3-0)

Nyilatkozat

Mikael Tisell, DVTK: „Nem kezdtük jól a mérkőzést, hiába volt miénk az első találat. A második harmad után, amikor az öltözőbe vonultunk, nyugodtak voltunk, hiszen voltak helyzeteink, és csak két gól hiányzott az egyenlítéshez. Nagyon örülök annak, ahogy az utolsó harmadban játszottunk, régen láttam a csapatot ennyire elhivatottnak a győzelem érdekében, így megérdemeljük a győzelmet.”

Szilassy Zoltán, UTE: „Jól álltunk bele a mérkőzésbe, az első két harmad egyértelműen a miénk volt. A második harmad után felszívta magát a hazai csapat, mi pedig nem álltunk bele megfelelően a meccsbe. Gratulálok a házigazdáknak, megérdemelten nyertek.”