Ők az U10-es „világbajnokság” edzői

2016.01.05. 13:45 |

A Magyar Jégkorong Szövetség támogatásával a 2016-os elit világbajnokság nemzeteit képviselve tizenhat csapatos tornát rendeznek Dunaújvárosban. A mezőny magyar játékosokból áll, de a regisztrálókat klubcsapattól függetlenül különböző csapatokba sorsolják a szervezők.

Az volt a cél, hogy a magyar jégkorongot közelebb hozzuk egymáshoz, nem csak a gyerekek, de az edzők szintjén is – áll a torna közleményében, amelyben kihirdetik a 16 együttes vezetőedzőjét.

Az U10-es korosztályban dolgozó szakemberekből sikerült színes csapatot összeállítani: vannak rutinos edzők, akik 25 éve dolgoznak ebben a korosztályban, és vannak olyanok is, akik még csak most kezdték elsajátítani a szakmát - utóbbiak számára biztosan remek élményt kínál, és sok tanulságot tartogat a torna.

A névsor:
Székely Csaba (Vasas) - Svédország
Tejfalussy Béla (Jégkert SE) - Magyarország
Bedő Botond (ifj. Ocskay JA) - Fehéroroszország
Palkó Dorka (DAB) - Lettország
Szajbert Krisztián (Cápák) - Szlovákia
Nagy Attila (UTE) - Finnország
Keszthelyi Miklós (UTE) - Franciaország
Kakas Krisztián (Szekszárd) - Dánia
Zsigmond Imre (Szigeti Bikák) - Csehország
Ország Martin (ifj. Ocskay JA) - Kazahsztán
Koncsag Kinga (Kiskőrös) - Kanada
Varjú Árpád (Jégkert SE) - Oroszország
Hajek Márk (Jászberény) - Svájc
Ferik Evelin (KMH) - Norvégia
Kis Attila (DAB) - Németország
Dombauer Péter (KMH) - USA

A beérkezett játékosokat a fenti „válogatottak” valamelyikébe sorsolják a szervezők, így a különböző csapatok játékosai megismerhetik egymást, ezzel közelebb kerülve az ellenfelekhez és a sporthoz egyaránt, kialakítva egy még szorosabb, családiasabb jégkorongos társadalmat.

Minden játékos kap érmet, illetve annak az országnak a minimezét, amelyben játszott, a saját nevével ellátva.

A regisztráció január 8-ig tart, érdemes jelentkezni, igaz, már csak néhány hely kiadó a csapatokban.

Minden további információ a gyerekvilagbajnoksag.hu oldalon található.