Nyilvános a válogatott vb-felkészülési programja

2019.02.25. 14:35 |
A magyar válogatott Svédországgal kezd, majd kétszer játszik a lengyelekkel, egyszer-egyszer Szlovéniával, Olaszországgal és Nagy-Britanniával. Az asztanai divízió 1/A csoportos világbajnokság április 29-én kezdődik.
Sajtótájékoztatót tartott a magyar válogatott világbajnoki felkészüléséről és a magyar bázisú nemzetközi jégkorongbajnokság – az Erste Liga – rájátszásáról a Magyar Jégkorong Szövetség. A válogatott programjáról Egri Gergely sportigazgató elmondta: az első edzőtáborra Jarmo Tolvanen szövetségi kapitány irányítása mellett március 18. és 28. között kerül sor, a másodikra pedig április 1–19. között.

Ez utóbbi során hat mérkőzést játszik a csapatunk, éspedig a következő ellenfelekkel és helyszíneken:

április 5. Magyarország–Svédország (Tüskecsarnok)
április 10. Magyarország–Lengyelország (Miskolci Jégcsarnok)
április 12. Magyarország–Lengyelország (Miskolci Jégcsarnok)
április 17. Magyarország–Szlovénia (Tüskecsarnok)
április 20. Magyarország–Olaszország (Anglia)
április 21. Magyarország–Nagy-Britannia (Anglia)

A divízió 1/A csoportos világbajnokságot ebben az évben Kazahsztán fővárosában, Asztanában rendezik.

A program: (magyarországi idő szerint):

2019. április 29., hétfő, 8:30: Magyarország–Dél-Korea
2019. április 29., hétfő, 12:00: Litvánia–Fehéroroszország
2019. április 29., hétfő, 15:30: Szlovénia–Kazahsztán

2019. április 30., kedd, 12:00: Dél-Korea–Szlovénia
2019. április 30., kedd, 15:30: Fehéroroszország–Magyarország

2019. május 1., szerda, 12:30: Kazahsztán–Litvánia

2019. május 2., csütörtök, 8:30: Litvánia–Magyarország
2019. május 2., csütörtök, 12:00: Fehéroroszország–Szlovénia
2019. május 2., csütörtök, 15:30: Dél-Korea–Kazahsztán

2019. május 3., péntek, 15:30: Magyarország–Szlovénia

2019. május 4., szombat, 10:00: Dél-Korea–Litvánia
2019. május 4., szombat, 13:30: Kazahsztán–Fehéroroszország

2019. május 5., vasárnap, 8:30: Szlovénia–Litvánia
2019. május 5., vasárnap, 12:00: Fehéroroszország–Dél-Korea
2019. május 5., vasárnap, 15:30: Kazahsztán–Magyarország

Egri Gergely röviden kitért arra is, hogy az egyetemisták és főiskolások magyar válogatottja Vas Márton vezetésével – 1966 után először – március 1-jétől részt vesz a téli Universiadén, ahol a cél a helytállás. Itt olyan ellenfeleink lesznek a csoportkörben, mint Japán, az Egyesült Államok, Csehország, Oroszország és Szlovákia. A sportigazgató beszélt arról is, hogy nagyot lépett előre a magyar jégkorong ebben a szezonban. A Fehérvár AV19 három év szünet után bejutott az EBEL rájátszásába, valamint playoff-kvalifikációs helyen végzett a szlovák Extraligában a DVTK Jegesmedvék és a MAC Újbuda is. Ezzel párhuzamosan az Erste Liga színvonala sem zuhant, az eddigiek során nagyszerű mérkőzéseket láthattunk, és még nagyobb izgalmakra számítunk a február 26-án kezdődő playoffban is.

Az Erste Liga-negyeddöntőkkel kapcsolatos információkról a magyar bázisú nemzetközi bajnokság honlapján, ide kattintva olvashatnak.