Nyilatkozatok a magyar-svéd után

2017.04.04. 00:01 |
A magyar válogatott 4-0-s vereséggel jött le a Tüskecsarnok jegéről a svédek elleni felkészülési mérkőzésen, amely után a két csapat játékosai értékeltek.

Kóger Dániel, a magyar válogatott csatára: Nagyon jó csapat ellen játszottunk, a svédek gyorsak és erősek voltak, bennünk pedig ma csak ennyi volt. Jó dolognak tartom, hogy mindenkinek meg kell küzdenie a csapatba kerülésért, senkinek sem biztos a helye a világbajnokságra utazó keretben, így az edzéseken is a maximumot kell mindenkinek kihoznia magából.

Vas János, magyar válogatott csatára: Nagyon jó tanulómeccs volt a svédek elleni. Úgy gondolom, hogy néhány gól egyéni hibákból született, amit ki lehet javítani. Lehetett volna ez sokkal szorosabb is, főleg, ha találtunk volna egy gólt abból a kevés helyzetből. Megérdemelten nyertek a svédek, számunkra ez a meccs leginkább a védekezés gyakorlására volt jó. Az elmúlt két napban remek ütemben haladt a felkészülés, jó meccseket játszottunk egymás ellen, ezáltal mindenki meg is kapta az esélyt, hogy megmutassa magát.

Joachim Eriksson, a svéd válogatott kapusa: Úgy érzem jó meccset játszottunk és kifejezetten jók voltunk a saját harmadunkban. Szerencsére a védelem is megfelelően üzemelt, elől pedig sikerült néhány gólt szerezni úgyhogy összességében remek estét zártunk. Csak néhány nap pihenőnk volt a meccs előtt és a szezon is csak nemrég ért véget, így mindenki fáradt egy kicsit, de a válogatottban mindig máshogy játszik az ember, szóval biztos vagyok benne, hogy mindenki száz százalékot beleadott.

Linus Omark, a svéd válogatott csatára: Kicsit fáradt vagyok, körülbelül egy hónapja nem játszottam mérkőzést és az első mindig kemény. Nagyjából tizen járunk ugyanebben a cipőben. Élveztem a játékot, nagyon jó volt a hangulat, jó csapat a magyar, rendkívül erősek fizikailag és keményen küzdenek. Megnyertük a meccset, de nem is ez a legfontosabb, hanem, hogy folyamatosan játszunk. Elképesztő a szurkolótábor, a csarnok nem túl nagy, de nagyon hangos, így jó élmény volt itt játszani. Kedden megyünk Ausztriába, két meccset játszunk velük. Egy hónappal vagyunk a bajnokság kezdete előtt, így meccsről meccsre haladunk és fejlődünk. Eléggé fáradt vagyok, szóval ma este pihenni fogok.”