Nyert és előzött a DEAC

2020.12.02. 20:56 |

A debreceniek egy góllal győztek a Tüskecsarnokban az FTC ellen.

FTC-Telekom–DEAC 3-4 (0-1, 2-1, 1-2)

A hazaik kezdték aktívabban a meccset, mégis a DEAC került előnybe, miután Pesztunov a védőknél gyorsabban eszmélve belőtt egy kipattanót. A vendégek háromszor emberelőnyben támadhattak, de nem tudták növelni a különbséget.

A második harmad a Fradié volt, és ez gólokban is megmutatkozott. Az első fórban Kulmala lőtt nagy gólt, majd Nagy Gergő a vezetést is megszerezte. A harmad végén azonban a DEAC egyenlített, Vokla lövése Ellerbyn változtatott irányt.

Az utolsó felvonás elején Szűcs fejezett be pontosan egy ellentámadást, de a Fradi emberhátrányból is tudott egyenlíteni Roczanov révén. A folytatás is nagy iramban és sok lehetőséggel zajlott, és a csatából a DEAC jött ki jobban. Novotny találatára már nem volt válasz, hiába játszott a végén hat a négy ellen az FTC, Hetényi mindent védett.

A Debrecen a sikerrel pontszámban beérte és meg is előzte a zöld-fehéreket, így önbizalommal telve utazhat Erdélybe. A Fradi kedden a derbin próbálhat javítani.

Nyilatkozat