Simán nyert a DVTK

2017.12.22. 23:27 |

A DVTK Jegesmedvék csapata idén másodszor győzött a Ferencváros vendégeként az Erste Ligában.

A DVTK játszott fölényben a meccs elején, a hazaiak emberelőnyben sem voltak veszélyesek. A 9. percben meg is szerezte a vezetést a borsodi csapat: Miskolczi tett vissza szépen a korongot Sevela kapuja mögül, amire Galanisz érkezett remek ütemben. A harmad második felére kiegyenlítetté vált a játék, mindkét kapusnak kellett bravúrokat bemutatnia.

A második etapot visszafogottabban kezdték a felek, majd az első komoly lehetőségét gólra váltotta a miskolci együttes Galanisz révén. A harmadik DVTK-gólban is benne volt a csatár, ugyanis a 37. percben ő szúrt bele egy korongba, ami így Magosihoz került, aki bevette Sevela kapuját.

Az utolsó harmadban is biztosan őrizte vezetését a vendég gárda, amely a 49. percben a negyedik gólját is megszerezte Colin Joe révén. A hajrában még egy-egy kiállítás akadt, de az állás nem változott. A címvédő simán nyert, a Fradi pedig nem tudott kikászálódni a gödörből.

Ferencvárosi Torna Club-DVTK Jegesmedvék 0-4 (0-1, 0-2, 0-1)

Nyilatkozat

Greg Lindqvist, Ferencváros: .„Az Erste Liga legjobb csapata ellen játszottunk, akik hatalmas minőséget képviselnek. Ennek ellenére megpróbáltuk, legjobbunkat ma este a második harmad első 10 percében nyújtottuk, mielőtt a második gólt kaptuk volna. Aztán próbáltunk nyomni, voltak is helyzeteink, de a DVTK sokkal jobb nálunk. A minőség jelentette a különbséget, amíg ők az ütőre adták a korongot, addig mi a korcsolyákra passzoltunk. Sok mindennel küzdünk jelenleg, főleg a gólokkal, amiből összesen négy jött össze a legutóbbi öt mérkőzésen. Ahhoz, hogy meg tudjuk verni a Miskolcot, nekünk kell megszerezni az első gólokat, hogy egyáltalán legyen esélyünk. De így is nagy előrelépés volt a MAC elleni mérkőzéshez képest. Most van másfél nap szünetünk, utána az alapszakasz végére kell fókuszálnunk, hogy győzelmekkel az utána lévő létfontosságú meccsekre ismét magabiztosak lehessünk.”

Mikael Tisell, DVTK: „Ezen a pályán ez ellen az ellenfél ellen mindig nehéz játszani. Az első harmadban voltak nehézségeink, de Kiss Bence remek teljesítménye játékban tartott minket. A második játékrésztől fokozatosan felülkerekedtünk az ellenfélen, mi voltunk az erősebb csapat, úgy gondolom megérdemelten nyertünk. A csapat egész évben fantasztikus munkát végzett, most két nap pihenő következik, majd karácsony első napján megkezdjük a felkészülést a 26-i meccsre.”