Női vb: győzelem Olaszország ellen is!

2015.04.07. 09:21 |

Második mérkőzését is megnyerte a magyar válogatott a Pekingben zajló divízió 1/B világbajnokságon: a mieink ezúttal Olaszország ellen győztek 2-1-re.

A második játéknapon is Németh Anikó kezdett a kapunkban, és jóval több dolga volt, mint a nyitónapon Észak-Korea ellen, habár az első harmadban ezúttal is kevés, mindössze négy lövést kapott. Hanem aztán a másodikban 15-öt, a harmadikban pedig 12-t, összesen tehát 31-et, miközben a mieink 24-szer lőttek. Csakhogy ismét bebizonyosodott, hogy a lövések minősége számít igazán, mert 2-1-re nyertünk!

Mindkét találatunkat Medgyes Dorottya szerezte, és mindkettőt emberelőnyből, az elsőt a 29., a másodikat 48. percben. A kettő között az olaszok is betaláltak fórból, így a finisben már csak egy hátrányt kellett kibekkelni, és megszületett a második győzelem is a vb-n!

"Ha egyáltalán jó volt a statisztika, akkor sem tükrözte a mérkőzés valós képét, mert nekünk több és veszélyesebb helyzeteink voltak - értékelt Marton Tibor edző. - A második harmad utolsó tíz percének kivételével mi kontrolláltuk a mérkőzést. Taktikailag sokkal összeszedettebbek voltunk, mint tegnap. Jégkorongban nagyon fontos a speciális helyzetek kezelése, ma ezeket nagyon jól kezeltünk, hiszen az előnyeink 50%-át értékesítettük, míg a hátrányok 75%-át kivédekeztük. Az elmúlt két napban nem edzettünk a korai kezdés miatt, nagyon szoros lett volna a program. Holnap jó lesz ismét jégre menni, mert azért van, amiben fejlődnünk kell még. Természetesen pihenésre is lesz alkalom. Olaszországnak erős csapata van, keményen dolgoztunk, hogy sikeresek lehessünk, ez volt a kulcs."

Folytatás az első szünnap után csütörtökön a házigazda Kína ellen magyar idő szerint 13.30-kor.

NŐI DIVÍZIÓ 1/B VILÁGBAJNOKSÁG

2. játéknap

MAGYARORSZÁG-Olaszország 2-1

1. játéknap