Női válogatott: megvan a keret a vébére

2013.03.29. 14:23 |
Kihirdette az utazó keretet Gömöri Csaba a női világbajnokságra.

A lányok április 3-án indulnak Új-Zélandra, 5-én érkeznek meg, 6-7-8.-án edzenek, majd április 8-án helyi idő szerint 13.00-kor kezdődik számukra a vébé.

A női válogatott kerete:

Kapusok: Németh Anikó, Gegesy Boglárka

Hátvédek: Kiss-Simon Franciska, Molnár Mónika, Szlaby Gyöngyi (C), Trencsényi Kitti, Németh Bernadett, Tóth Enikő, Medgyes Dorottya, Köles Kata

Csatárok: Huszák Alexandra, Gasparics Fanni, Kiss Andrea, Horváth Tifani, Pintér Lili, Somogyi Vivien, Jókai-Szilágyi Zsófi, Jókai-Szilágyi Kinga, Dabasi Réka, Ungár Rebeka, Dettrich Szilvia, Brgles Nóra

A válogatott programja a világbajnokságon:

április 8. 13.00 Magyarország-Szlovénia
április 9. 13.00 Magyarország-Ausztrália
április 11. 16.30 Magyarország-Lengyelország
április 12. 20.00 Új-Zéland-Magyarország
április 14. 20.00 Olaszország-Magyarország

A kerethirdetés után Gömöri Csabával, a női válogatott edzőjével beszélgettünk, aki elárulta, hol állnak a felkészülésben a lányok, hogyan készülnek, és mit várnak a világbajnokságtól.

„Csütörtökön kezdődött a világbajnoki felkészülés utolsó szakasza, napi két edzés és elméleti órák várnak a lányokra. A sportpszichológussal is vannak foglalkozások, ami úgy veszem észre, kifejezetten használ, csapatösszetartás és önbizalom növelés szintjén például. Tegnap még egy bővebb kerettel edzettünk, de most már szűkítenünk kellett. Április 3-án, szerdán repülünk, addig még szombaton egy egymás elleni meccsel is készülünk, ami a féri válogatottaknál is bevett gyakorlat. Áprils 2-án, kedden, a húsvéti pihenő után még lesz egy edzésünk, hogy a lányok lemozogják a sonkát és egyéb falatokat, aztán indulunk.

Sok sérültünk és betegünk volt, de szerencsére úgy néz ki, mindenki rendben van. Molnár Mónika meggyógyult, teljes értékű munkát tud folytatni, Köles Kata bokája is rendben van, Kiss-Simon Franciskának az arccsontja repedt el, két napja azonban már edzhet, 95%-on van jelenleg. Kiss Andrea vállát majd a világbajnokság után műteni kell, de most tud játszani, rendbe tudták tenni az orvosok. Horváth Tifani nagyon beteg volt, kórházba is kellett mennie egy időre. Ő egy hete speciális munkát végez a Metodikai Központban, Puskás Sándorral, aki nagyon sokat segít neki, remek munkát végez. Tifani viszonylag még gyenge, de napról napra fejlődik, és úgy gondoljuk, legkésőbb a második-harmadik meccsre már teljes értékű munkát tud végezni, így elvisszük őt is.

A lányok egy előre felépített terv szerint kapják a terhelést, váltakozik a 100/90/80%-os munka, illetve a gyorsaság is. Kidolgozott rendszer alapján készülünk, és Puskás Sándor segítségével különböző eszközökkel mérjük a teljesítményüket, amiket aztán számítógépes rendszerrel kiértékelünk. Ez is nagy segítség, jó látni, hogy egyes játékosok mennyire kirobbanó formában vannak. Úgy számoljuk, hogy az olaszok ellen játsszuk majd a döntőt, ezért úgy alakítottuk ki a programot, hogy akkorra legyen a csapat csúcsformában.

Nagyon nagy önbizalommal állunk a világbajnokság elé, minden segítséget megkaptunk, a Magyar Jégkorong Szövetség mindenben támogat minket. A Metodikai Központban dolgozók is segítenek, a sportpszichológusunk is, egyszerűen minden körülmény adott a jó eredményhez. Egyenruhája is lesz a lányoknak, úgyhogy szépek és remélhetőleg ügyesek is lesznek. Jó lenne aranyéremmel hazaérkezni, ez a célunk. Aztán szurkolni a magyar fiúknak itthon.

Tegnap az U18-as fiú válogatottal együtt voltunk a Jégpalotában, sok szerencsét kívántunk egymásnak, nagyon jól esett nekünk, hogy bátorítottak minket, és Glen Williamsonnal is mindig nagyon felemelő érzés beszélni, hisz bíztat minket, azt mondta, bízik benne, hogy elérjük a célunkat. Mi pedig bennük bízunk, szurkolunk nekik a világbajnokságon. Április 2-án pedig a felnőtt válogatottal együtt leszünk a Jégpalotában, és tervezünk egy közös fotózást is velük, reméljük, összejön, nekik is nagyon szurkolunk. Ki merem állítani, soha nem volt még erősebb női válogatottunk, remélem, az eredmény is jön majd. Mindent megkaptunk a felkészülés során, most itt az idő, hogy bizonyítsunk.”

Fotó: Modla Ferenc András