Női U18: Magabiztos győzelem a nyitányon

2017.11.10. 19:39 |

A magyar női U18-as válogatott magabiztos, 4-1-es győzelmet aratott Nagy-Britanniával szemben a spanyolországi, korosztályos négy nemzet torna nyitómérkőzésén.

A mérkőzést a britek kezdték jobban, a magyar csapat nem tudott kellően felpörögni, egy emberelőnyös találattal pedig a vezetést is megszerezték (0-1). A kapott gólt követően sikerült a ritmusváltás és fokozatosan kerekedett ellenfele fölé a magyar együttes és vette át a játék irányítását. Ez a fölény gólokban is megnyilvánult, még az első harmadban sikerült megfordítani az eredményt (2-1).

A második harmadban végképp átvette a játék irányítását a magyar csapat, azonban a helyzetek ekkor még kimaradtak. Vagy a britek kapusa vagy a kapuvas mentette meg őket az újabb bekapott góltól.

Nem voltak ilyen sikeresek a harmadik játékrészben, ahol a harmad elején sikerült újabb gólt szerezni, így megnyugtatóbb, kétgólos előnyt fordultak a hölgyek a mérkőzés záró periódusára. Sőt  sikerült még eggyel megtoldani az előnyt, így alakult ki a 4-1-es végeredmény.

Buzás Norbert, vezetőedző: „A mérkőzést kicsit fásultan kezdtük, nem vettük elég komolyan a briteket. Ebben a korábban ellenük aratott fölényes győzelmeink is közrejátszhattak. Minket is megleptek, hogy milyen lendületesen játszanak. A bekapott gól után azonban már fokozatosan kerekedtünk ellenfelünk fölé, elégedett vagyok a csapat játékával. A támadójátékunk kifejezetten meggyőző volt, a 49:13-as kapura lövési arány önmagáért beszél, az emberelőnyös játékunk pedig szintén bizakodásra adhat okot a közeljövőt illetően. Holnap a házigazda spanyolokkal játszunk, ellenük is hasonló játékot szeretnénk produkálni.”

A torna további programja:

November 11.

19:30 Spanyolország – Magyarország