Női U16: "Hatalmas élmény volt Oroszország ellen játszani!"

2017.04.28. 13:14 |
így látják az U16-os csapatok első nagy, nemzetközi tornájukat. Vannak, akik úgy vélik: több ilyen eseményre lenne szükség. Tapasztalatszerzés, élmény és minőségi jégkorong - játékosoknak és trénereknek egyaránt.

Oroszország-Magyarország 6-1

Horváth Imola, csatár (HUN)

Habár 6-1 lett a végeredmény, én úgy érzem végig küzdött a csapat, nagyon jó munkát végeztünk és biztattuk egymást egyfolytában. A csapat teljesítményével abszolút elégedett vagyok, de egyénileg szeretnék javítani néhány hibán. A holnapi meccsre a lehető legjobban próbálunk felkészülni. Tartunk majd egy átmozgató edzést és pihenünk is egy kicsit.

Seregély Mira, csatár (HUN)

Éreztem magamnál hibákat, amelyeket igyekszem majd javítani, de mindent megtettünk csapatként és egyénileg is, most ennyi sikerült. A csapattal nagyon elégedett vagyok. A torna előtt a kapitány azt a célt tűzte ki, hogy minél jobb csapat kovácsolódjon és jó úton járunk. Holnap ilyen játékkal szoros mérkőzést vívhatunk Németország ellen, remélem sikerül egy jó eredményt elérni.

Kerekes Kármen, csatár (HUN)

Hatalmas élmény volt Oroszország ellen játszani, nem gondoltam volna, hogy így helyt tudunk állni az orosz válogatott ellen. Nagyon büszke vagyok arra, hogy egy ilen jó meccset játszottunk és ilyen eredményt tudtunk elérni ellenük. A németeket remélem sikerül legyőznünk. Rövid a két meccs közötti idő, megpróbálunk gyorsan regenerálódni.

Maria Pushkar, csatár (RUS)

Nagyon érdekes volt ezen a szinten játszani, de elértük azt az eredményt, amit szerettünk volna. A magyarok nagyok erősek voltak, de úgy gondolom, hogy ma este mi voltunk a jobbak, és megérdemelten nyertünk. Nagyon jó tapasztalat itt lenni, személyesen számomra, és a csapat számára is. Ez egy teljesen új dolog, de jó lenne, ha rendszeressé válnának ezek a tornák, mert sok olyan lány van, aki ebben a korosztályban tudna játszani, és mindenkinek jó tapasztalat volna.

Evegeni Bobrariko, vezetőedző (RUS)

Az első harmad elég lassan kezdődött, mivel a magyarok nagyon jól mozogtak, ezzel sok problémát okozva nekünk. Így a játék minősége is nagyon magas volt. Megpróbálunk majd meccsről meccsre fejlődni, kijavítani a hibáinkat és meglátjuk, mire lesz ez elég a torna végén.

Németország-Ausztria 2-1

Florian Neumayer, vezetőedző (GER)

Úgy gondolom, mi voltunk a jobb csapat ma este, de nem vagyok teljesen elégedett a játékunkkal. Nem korcsolyáztunk eleget, nem dolgoztunk eleget és nem mindig tartottuk a pozícióinkat. Mindezek ellenére úgy érzem, jobbak voltunk, és megérdemelten szereztük meg a győzelmet.

Franziska Klinger, csapatkapitány (GER)

Remek érzés, hogy megszereztük az első győzelmünket a tornán, de úgy érzem tudtunk volna többet is nyújtani. Több van bennünk, és ezt meg is kell majd mutatnunk az elkövetkező meccseken. A taktikai része egészen rendben volt, de azért van mit fejlődni ezen a téren is. Az edzők a meccs előtt megmutatták, hogy hogyan kéne játszanunk és időnként teljesítettük is amit kértek, de sajnos nem az egész mérkőzés alatt, így legközelebb itt is javulnunk kell majd.

Jozef Hosmaj, vezetőedző (AUT)

Természetesen nem örülünk az eredménynek, de ennek ellenére el kell mondanom, hogy büszke vagyok a lányokra. Jó munkát végeztünk, szoros csatát vívtunk az utolsó pillanatig, a pontszerzésért, vagy akár a győzelemért is. Nagyon tetszett a csapat hozzáállása, remek kezdés volt. Igyekszünk segíteni a csapatot, hogy minél jobban tudjanak teljesíteni a jégen. A következő meccsünket Oroszország ellen, egy nagyon kemény csapat ellen vívjuk, de örömmel állunk ki ellenük, meg fogjuk mutatni, milyen hokit játszik az orsztrák csapat.

Katharina Heuberger, csapatkapitány (AUT)

Remek mérkőzés volt, keményen játszottunk. Nagyon szeretem ezt a csapatot, ahogyan együtt tudunk küzdeni – egyek vagyunk. Igaz, hogy kikaptunk, de lőttünk gólt. A következő meccsen is az utolsó pillanatig küzdeni fogunk, és erősebbek leszünk.

Selma Luggin, kapus (AUT)

Rendben volt az összecsapás, igyekeztem a legjobbat kihozni magamból, és a csapat is próbált segíteni, végül mégis kikaptunk. Végig csapatként küzdöttünk, Holnap egy kicsit pihenünk és felkészülünk a következő mérkőzésre, hogy erősebbek legyünk. A legfontosabb, hogy mindenki odategye magát és csapatként játszunk.

Pavel Zuziak, vezetőedző (CZE)

Általánosságban véve jó mérkőzést játszottunk, jól kezdtünk, és utána végig kontrollálni tudtuk a mérkőzést. Mindig jó érzés öt gólt lőni, így természetesen elégedett vagyok a lányok teljesítményével. Taktikai szempontból is mindent végrehajtottak, amit kértünk tőlük úgyhogy boldog vagyok a mérkőzés kapcsán. Eddig nagyon jól érezzük magunkat Magyarországon, a hotel és a pálya is kifejezetten jó. Most pihenünk egy kicsit, kielemezzük a hibáinkat és készen fogunk állni a holnapi meccsre is.

Nicole Ade, másodedző (SUI)

Nehéz mérkőzés volt, nagy nyomást helyeztek ránk a csehek, de próbáltuk a saját játékunk játszani. Kikaptunk, de küzdöttünk és az utolsó harmad már sokkal jobb volt. Holnap Szlovákia az ellenfél, és a cél, hogy nyerjünk.

Lena-Marie Lutz, csapatkapitány (SUI)

100%-ot beleadtunk, így holnap még több kell. Rendezni kell a sorokat a fejekben. A védelmünkről le kell venni a nyomást. Jók a körülmények, élvezzük az itteni játékot. A szurkolók elképesztőek voltak, sokat segítettek nekünk.

Finnország-Szlovákia 13-3

Ema Posingerova, kapus (SVK)

Az első és a harmadik harmad különösen nehéz volt számunkra. Igaz, hogy a második is, de akkor koncentráltabban játszottunk, így könnyebbé tettük saját magunk számára a középső húsz percet. Sikerült is lépést tartanunk az ellenféllel. El kell felejtenünk ezt a mérkőzést, mostantól a következőre koncentrálunk.

Martin Sojka, vezetőedző (SVK)

Túlságosan tiszteltük az ellenfelet az első játékrészben. Finnország az egyik legerősebb az egész világon, a mi csapatunk pedig nagyon fiatal. Mondtuk a lányoknak, hogy erőteljes játékkal menjenek ki a jégre az első pillanattól kezdve, de azért tiszteljék is őket. Ez utóbbi túl jól is sikerült, ami megölte a játékunkat. A szünetben mondtuk nekik, hogy nem számít az eredmény, csak hozzák ki magukból a legtöbbet. Számomra ez a csapat rendkívül fontos, mivel ők adják majd a gerincét az U18-as, később pedig a felnőtt válogatottnak. Tapasztalatot kell szerezniük. A legnagyobb gond fejben volt, ez biztos, a következő mérkőzésig a mentalitáson kell változtatnunk. Minden mérkőzés más, ez a torna pedig remek lehetőség számunkra, úgyhogy készen fogunk állni a többi összecsapásra.

Arttu Sissala, másodedző (FIN)

Jó volt az első játékrész. Sikerült elkapnunk a fonalat egyből, helyzeteket alakítottunk ki és sok gólt lőttünk. Utána kicsit lelassultunk, nem bántunk bölcsen a koronggal, laposak voltunk, de összességében véve egy jó első mérkőzést játszottunk egy ilyen színvonalú tornán, elégedett vagyok. A legjobb az volt, ahogy kezdtünk, a legrosszabb periódus a második játékrész volt. Precízebben kell tartanunk a korongot, figyelni arra, hogy kinek, hova passzolunk, A saroknál is felkészültebbnek kell lenni, és a védekezésünknek is javulnia kell – ez lesz a legnagyobb kihívás a következő mérkőzéseken.

Emilia Vesa, csapatkapitány (FIN)

Úgy gondolom, hogy ez egy remek mérkőzés volt, én is jól teljesítettem. Szerintem az első harmad sikerült a legjobban, de lelassultunk a meccs végére, voltak hullámvölgyek.

Satu Terevainen, csatár (FIN)

Ez volt az első nagy nemzetközi mérkőzésem. Szerintem jól játszottam, de ennél keményebbnek kell lennünk, hogy készen álljunk a többi összecsapásra. Erősek vagyunk korcsolyázó tudásban, ami segít abban, hogy sok gólt lőjünk.

(Fotó: Joshua Connolly)