Női U14: folytatódott a képességek felmérése

2024.10.22. 14:00 |

Hatvannál is több játékost nézett meg a szakmai stáb a Tüskecsarnokban.

A szeptemberi után október közepén is 1-1 napos összetartáson vett részt a női U14-es keret. Az edzéseken a különböző képességeket mérte fel a szakmai stáb.

„A szezon eleji összetartások általában azt a célt szolgálják, hogy a korosztályban játszó lányokat megnézzük a jégen különböző típusú feladatokban. Ez most sem volt másként, a száraz teszten kívül két jeges edzés szerepelt a programban, mindkét nap az alap skilleket mértük fel a korcsolyatechnika, ütőkezelés, passzolós és lövős állomásokon, valamint kisterületes és nagypályás játék folyamán. A tapasztalatok vegyesek, nem titok, hogy azért nagyon sok lány le van maradva ezekben az elengedhetetlen dolgokban, de a jó hír, hogy fiatal koruknak köszönhetően többségük abszolút fejleszthető és a képességek szenzitív életszakaszában rengeteget léphetnek előre. Ezenkívül szerencsére egyre több igazolt lány szerepel az U12-es, U14-es bajnokságokban is, bőven van merítési lehetőségünk, nekik pedig ez egy motiváló versenyhelyzetet teremt, ami még többet lendíthet az összetartások színvonalán” – mondta Ungár Rebeka edző.

A tervek szerint novemberben és decemberben is lesz öszetartása a korosztálynak.

Az 1. napra behívott keret itt nézhető meg.

Az 2. napra behívott keret itt nézhető meg.