Nekiláttak az U-válogatottak is

2014.11.03. 23:07 |

A felnőttek előtt és után a fiú U-csapatok is megkezdték edzőtáboraikat.

A programot valójában nem is a felnőttek, hanem az U18-asok nyitották a Jégpalotában hétfő reggel nyolckor, utánuk jöttek az U16-osok tízkor – este pedig az U20 zárta a napot a 19.40-es edzéssel.

Mindhárom csapat kerete változott a meghirdetetthez képest, ilyen az élet.

A felnőttekkel megegyezően Rich Chernomaz szövetségi kapitány irányította U20-asoknál Vokla Roland és Szabó Dániel sérült, Felföldy Philipp beteg, Daoda Olivér iskola miatt hiányzik. Glen Williamson utánpótláscsapataiból az U18-asokhoz Zsigmond Bence szintén az iskola, Gerencsér Dominik pedig klubelfoglaltság miatt nem csatlakozhatott, az U16-osoktól viszont csak Türmer Gábor hiányzik, aki megsérült a legutóbbi bajnokiján.

„Ez a hét kiváló felkészülési lehetőség a decemberi világbajnokságra – mondta a juniorválogatott kapusa, Arany Gergely. – Pár légiós kivételével mindenki el tudott jönni, tehát a csapat nagy része itt van. Régóta egy programban játszunk, ismerjük egymást és a taktikát is, tehát nem lesz gond az összeszokottsággal és az összhanggal.”

A felnőttekhez hasonlóan mindhárom korosztályos csapat házon belüli meccseket vívott az edzőtábor első napján, a másodikon pedig jönnek a keretszűkítések. Ezután viszont elválnak majd a programok és a csapatok is: az U20-asok maradnak Budapesten és a hétvégén a Megyeri úton játszanak a maguk Négy Nemzet Tornáján, míg az U18-asok és U16-osok szerdán Ausztriába utaznak NNT-zni, a nagyobbak Telfsbe, a kisebbek St. Pöltenbe.

FÉRFI U20
November 3-tól: összetartás, Jégpalota
November 6-8.: Négy Nemzet Torna, Megyeri út (ellenfelek: Franciaország, Olaszország, Szlovénia)

FÉRFI U18