Nehéz hétvége előtt a HSC Csíkszereda

2013.10.03. 10:31 |
Második idegenbeli túrájára indult el a HSC Csíkszereda.

Második idegenbeli túrájára indult el a HSC Csíkszereda jégkorongcsapata. Ezúttal az Érsekújvár, az Újpest és a címvédő Dunaújváros lesznek az ellenfelek. Gál Sándor 5-6 pont megszerzésével elégedett lenne.

dab

Nehéz hétvége elé néz a HSC Csíkszereda jégkorongcsapata a MOL Ligában. Gál Sándor tanítványai sorban a HC Nové Zámkyval, az UTE-val és a Dab.Doclerrel mérkőznek meg idegenben.

Gál Sándor legénysége mindhárom ellenféllel találkozott már az idei szezonban. Az Érsekújvárral és az Újpesttel ráadásul hazai környezetben. Mindkét gárdát sikerült legyőzniük: előbbieket 4–1-re, míg utóbbiakat 6–1-re. A Dunaújváros ellen a mérleg már negatív. A két találkozó alatt a csíki csapat egy pontot tudott szerezni. Az egy pontot a hazai 4–3-as hosszabbítás után elszenvedett vereséget követően zsebelte be. A második mérkőzés egy hatalmas kisiklás volt, amelyen nyolcgólos vereséget szenvedett az együttes.

A sérülések miatt szűkös kerettel utazott el Magyarországra és Szlovákiába a HSC. Nem tartott a csapattal Tranca Daniel, Becze Tihamér, Papp Szabolcs és Bíró Ottó. Előbbi három még sérült, míg utóbbi éppen lábadozik a múlt idényben összeszedett sérülését követően és a szakvezetés még nem nagyon meri erőltetni, bár az idén már több mérkőzésen is szóhoz jutott. A csapat javítana az idegenben megszerzett pontok átlagán, hiszen az eddigi négy mérkőzésen két pontot szereztek a csíki fiúk.

„Borzasztóan nehéz három mérkőzés elé nézünk. Egyelőre csak az első mérkőzésre koncentrálunk, tehát a pénteki Érsekújvár ellenire. Szeretnénk legalább 5-6 pontot szerezni a hétvége során. Ha ez meglenne, akkor jobb helyzetbe kerülnénk, de természetesen a győzelem céljával állunk fel minden mérkőzésre. A legutóbbi két győztes mérkőzés jót tett a fiúknak.” – nyilatkozta Gál Sándor.

A hétfői DAB-Csíkszereda rangadót élőben közvetíti a televíziós partnerünk, a DIGI Sport.

A HSC Csíkszereda meccsei a hosszú hétvégén

2013.10.04 péntek 18:00 HC Nové Zámky - HSC Csíkszereda