Négymeccses magyar túra az erdélyieknek

2023.11.23. 09:34 |

Komoly sorozatba kezdenek az erdélyi csapatok csütörtökön, egészen keddig négy-négy bajnokit játszanak Magyarországon. Akár át is rendeződhet a tabella ez idő alatt.

Beindul a nagyüzem az Erste Ligában csütörtökön, a nyolcadik játékhéten összesen tizennégy mérkőzést rendeznek a bajnokságban, ebből tizenkét találkozónak erdélyi érdekeltjei lesznek, egy FTC–DAB és egy DAB–FEHA19 meccs egészíti ki a menüt.

A szezont pocsékul kezdő, de azóta már edzőt váltó és légiósokat cserélő Csíkszereda egy jó sorozattal akár már a tabella első felébe is felküzdheti magát, a rossz sorozat lezárása után már egyébként is a hetedik helyre jött fel. Dunaújvárosban kezdenek, majd Fehérvárra látogatnak másnap, hogy aztán vasárnap a BJAHC, kedden a DVTK ellen lépjenek jégre. „Nem fogunk csalódást okozni” – mondta Tóth Balázs, a DAB kapusa az első mérkőzés felvezetéseként, 18:30-tól kiderül, mi vár a szeredaiakra.

A címvédő Gyergyó az Újpesttel karöltve áll a tabella élén (a vesztett pontok tekintetében a négy meccsel kevesebbet játszó FTC áll jobban), ők ketten rögtön csütörtökön összecsapnak a Megyeri úton, ez lesz a hét egyik slágermeccse. Julis Nyqvist, az UTE játékosa szerint a saját játékukra kell koncentrálni a Gyergyó ellen, de mindenképp nehéz mérkőzés lesz a csütörtöki, amelyen már jégre léphet a lilák új kanadai-német igazolása, Travis Ewanyk.

A Szilassy-csapat aztán másnap néhány utcával odébb, Káposztásmegyeren játszik a BJA-val, majd vasárnap az FTC következik, hazafelé pedig „beugranak” még Debrecenbe.

A hektikusan szereplő Brassó nem sokáig utazik a határ átlépése után, Miskolcon kezd, majd visszamegy Debrecenbe, végül két budapesti rivális (UTE, FTC) ellen zárja a túrát.

Minden mérkőzést lehet követni az Erste Liga TV-n.

A Csíkszereda mérkőzései:

November 23., csütörtök, 18:30: Dunaújvárosi Acélbikák–Sportklub Csíkszereda