Negyedszer is simán verte a FEHA19-et a Ferencváros

2022.12.02. 22:52 |

A zöld-fehérek hét gólt szereztek a bajnokság utolsó helyén álló FEHA19 ellen.

Az elmúlt szűk három hétben negyedszer találkozott egymással a Ferencváros és a FEHA19 csapata. Az Erste Ligában sima zöld-fehér sikerek születtek, de legutóbb  a Tüskecsarnokban, a Magyar Kupában meglepetésre a fehérváriak nyertek, így nem várhatta nyugodtan a találkozót a magyar bajnok.

A 6. percben az ellentmondást nem tűrően kezdő hazai csapat megszerezte a vezetést: Low vezetett ellentámadást, majd a másik oldalon érkező Tóth Gergő elé tálalt, aki nem hibázott (1-0). Alig telt el egy perc, máris megduplázta előnyét a Fradi: Sailio előkészítése után Sarcia használta ki a fehérvári védelem figyelmetlenségét, szezonbéli első gólját ütve (2-0). A 17. percben viszont az addig csak a hazai kapu előtt ritkán megforduló FEHA19 a semmiből szépített: Fekete-Salamon összjáték következtében Salamon Zoltán üresen találta magát és a bal felsőbe bombázott (2-1).

Rögtön a második harmad első percében Konsta Mesikammen a betömörülő vendég védelemmel szemben a jobb oldalról a lövést választotta, és kíméletlenül kipókhálózta a kaput (3-1). A 28. percben egy fehérvári harmadban megvívott buli után két bot is jégre került, az egyiken megpattanó korong Kozma Dávid előtt kötött ki, aki köszönte szépen a lehetőséget, csatlakozott Sarciához és Mesikammenhez, szintén első gólját szerezve ebben a szezonban (4-1).

A 44. percben folytatta a góltermelést a Fradi: egy kisebb káosz és fehérvári korongvesztés után Jari Sailio egy az egyben mattolta Zupancicot (5-1). A végére két találat is jutott: az 57. percben egy Kozma által visszakészített korongot Aku Kestilla Zupancic közreműködésével jutatott kapuba (6-1). A végeredményt pedig Lauri Karmeniemi állította be Nagy Gergő passzából (7-1).

A Fradi így sorozatban második sikerét aratta, és zárkózik az élmenőkre. A FEHA19 immár hat meccse nyeretlen és továbbra is távol van a mezőnytől.

Nyilatkozatok

Fodor Szabolcs, vezetőedző, FTC-Telekom: „Egy FEHA19-Ferencváros meccsen kijelenthetjük, hogy mi vagyunk az esélyesebb csapat, ezzel gondolom, senkit nem sértünk meg. Ráadásul a mai napon az ellenfélnek voltak azért hiányzói is. Ettől függetlenül fontos, hogy elkezdtünk egy úgymond újraépítkezést a szezon közben, és az alapján próbálunk előre haladni, és úgy gondolom, hogy haladunk is előre kicsi, apró lépésekkel. Úgy érzem, ezt a meccset is abszolút bele tudjuk illeszteni ebbe az építkezésbe, és annak ellenére, hogy mi voltunk az esélyesek, tudtunk olyan dominanciát mutatni, amit rég tudtunk ebben a ligában. Ami az elmúlt években megszokott volt tőlünk, hogy sokat lövünk kapura, nagyon keményen dolgozunk, minden korongért megküzdünk, és azt gondolom, hogy ez ma megvolt. Ennek nagyon örülünk, de abszolút nem dőlünk hátra, és nem vagyunk elégedettek, dolgozunk tovább.”

Arany Máté, másodedző, FEHA19: „Nagy szerepe van ebben a nagyarányú vereségben annak, hogy 14 játékosunkat kellett nélkülöznünk. Van most egy sérüléshullámunk, amit megfejelt még egy betegséghullám is. Amit kértünk, attól a három sortól, amit el tudtunk egyáltalán hozni, akiket még úgymond ma kapartunk össze, hogy ki tudjunk állni egyáltalán, hogy mutassanak jó karaktert. Le a kalappal a srácok előtt, mert mindenki egytől egyig beletette a melót és küzdött. Volt ekkora különbség a két csapat között, de tényleg most rosszat nem tudok semmit mondani a srácokra. Salamon Zoli meglőtte az első gólját, aminek ráadásul nagyon örülünk. Ebből a meccsből sokat nem fogunk tudni kivenni, de nem is akarunk, most az kell nekünk, hogy maradjunk egészségesek, gyógyuljanak meg a srácok, meglesznek a kezelések, amivel utána majd a Debrecen ellen ki tudunk állni vasárnap."