Negyedik hely a Super Challenge-en

2023.08.22. 21:00 |

Ladányi Balázs szerint reális a magyar juniorok helyezése a rangos karlstadi tornán.

Negyedik helyen végzett a magyar U20-as válogatott a karlstadi Super Challenge tornán. A mieink a csoportban a norvég Valerengát verték 7-3-ra, a dánoktól 5-3-ra, a kanadai Brooks Banditstől 4-1-re kaptak ki. Második helyen az elődöntőbe jutottak, ahol a francia csapat 4-2-re jobbnak bizonyult, majd a helyosztón a Färjestad ugyanilyen arányban győzött.

„A mutatott játékkal nagyrészt elégedett lehetek, az eredményességgel viszont nem. Ha reálisan nézzük a dolgokat, a dánok elleni meccset leszámítva, a többin jobb volt az ellenfél. Nem igazán voltak nyerhető találkozók a mostani kerettel, de sokkal jobb helyzetkihasználással, egy kis szerencsével lehetett volna győzni a franciák, a Brooks Bandits vagy a Färjestad ellen, de ezúttal nem sikerült. Így is szoros meccseket játszottunk, ezen az igen rangos tornán és sokáig közel voltunk ellenfeleinkhez, mégha a játék képe nem is mindig ezt mutatta” – értékelt Ladányi Balázs szövetségi edző.

A szakvezető kifejtette, hogy egy kis szerencsével eredményesebb lehetett volna a csapat emberelőnyben, de tudja, hogy a szerencséért meg is kell dolgozni. Az emberelőnyös és hátrányos játékkal nem volt elégedett, igaz, erre elég keveset tudott készülni a válogatott, hiszen két napot dolgozott együtt a torna előtt, többen viszont egy hetet.

„Az elején szinte minden emberhátrányból gólt kaptuk, és ez pecsételte meg a sorsunkat a dánok ellen, ahol végig mi domináltunk, jóval többet lőttünk kapura, több helyzetet alakítottunk ki, ám az eredményességben nem látszott meg, és az ellenfél jött ki a helyzetből győztesen. A tornagyőztes Brooks Bandits ellen mi álltuk a sarat a legjobban. A kanadaiak kiemelkedtek a mezőnyből. Összességében reális a torna végeredménye és a mi helyezésünk is. Nekem van egy kis hiányérzetem, hogy a dánokat nem sikerült megvernünk, de ilyen a sport, és ettől függetlenül úgy érzem, hogy ha eredményességben nem is látszott, megdolgoztunk azért, hogy hogy a negyedik helyen végezzünk.”

Ladányi Balázs beszélt arról is, hogy néhányaknál kiütköztek a technikai hiányosságok is, ami közrejátszhatott a meccsek végén kapott gólokban is.

„Ez volt a legfontosabb mérföldkő a világbajnokság előtt, hiszen hasonló terhelést jelent az egy hét alatt öt meccs. Nem a legerősebb kerettel indultunk, voltak hiányzók, ám így mások is megmutathatták magukat. Láttunk jó teljesítményeket, többen meg is nehezíthetik majd a dolgunkat a világbajnoki keret kialakításánál és még a novemberi torna is hátra van, sok idő, lejátszott meccs eltelik addig és ott is lehet bizonyítani. Reméljük, hogy a mostani hiányzókkal kiegészítve ütőképesebb lesz az összkép” – tette hozzá Ladányi Balázs.

A keret

Kapusok: Hegedüs Levente, Straubinger Zoltán, Szücs Botond

Hátvédek: Bajkó Botond, Farkas Boldizsár, Franyó Krisztián, Horváth Alex, Lencsés Dávid, Salamon Zoltán, Szalay Boldizsár, Vén Bendegúz

Csatátok: Alapi Márton, Balasits Barnabás, Csiki Hunor, Dézsi Barnabás, Dobos Bendegúz, Farkas László, Keresztes Zsombor, Makai Miklós, Mihalik Gergő, Németh Zalán, Ravasz Csanád, Simon Levente, Weidemann Márk