Négy Nemzet Tornára készülnek az U20-asok

2014.10.15. 12:45 |

Október 13-14-én összetartáson vett részt az U20-as válogatottunk a budapesti Jégpalotában. November 5-8. között Franciaország, Olaszország és Szlovénia korosztályos csapatát fogadjuk a Budapesten rendezendő Négy Nemzet Tornán.

A felnőtt válogatott mellett szintén Négy Nemzet Tornára készülő legidősebb korosztályos nemzeti csapatunk bő kerete kétnapos edzőtábor keretén belül találkozott újra Rich Chernomaz szövetségi kapitánnyal. A hétfői napon 7:30-tól egészen 16:30-ig a csarnokban töltötték a napot a fiúk, ezalatt két jeges edzésen vettek részt, 100 és 80 perceseken. A délelőtti alkalmat egy kemény kondicionáló edzés követte, ebéd után pedig a válogatottban egységesítendő játékrendszerek átbeszélését tartalmazta az elméleti meeting. A délutáni jeges foglalkozást levezetés és nyújtás követte, ez zárta a napi programot. A keddi hasonlóan kezdődött, ám a száraz edzés helyett csupán a levezetés követte a jeges edzést, majd ebéd előtt még egy meetingre került sor, délután pedig újabb 80 percet dolgoztattak a center pályán.

Az összetartás alkalmával Rich Chernomazzal beszélgettünk:

„Az elmúlt két összetartáson, legutóbb szeptemberben az 5 az 5 elleni játékrendszerekre fókuszáltunk, hétfő délután pedig inkább a védekező játékunkra helyeztük a hangsúlyt. Kedden az emberhátrányos, emberelőnyös szituációkkal foglalkoztunk.

Folyamatos fejlődés figyelhető meg augusztus óta és az idény ezen pontján nagyon elégedettek vagyunk az eddig elvégzett munka eredményével.

Az meetingeken, ahol részt vesz a teljes csapat nem feltétlenül video tréningeket tartunk, sokkal inkább a játékrendszereink áttekintésével foglalkozunk. Hiszen annak érdekében, hogy minél jobban rögzüljenek ezek, a fiúk nem csak a jégen gyakorolják, hanem ezeken az alkalmakon részletesen el is magyarázzuk nekik a különböző szituációkban hatékony játékot, ők ezeket lejegyzik a füzeteikbe, amiket majd hazavisznek, hogy ott folytathassák a tanulást. Ezeket minden edzőtáborba visszahozzák, majd tulajdonképpen leteszteljük őket, hogy mennyit jegyeztek meg belőle.

A mostani előadáson is megfigyeltük, hogy mit csinálnak a srácok közben, ki az, aki odafigyel arra, amit mondunk és bizony voltak néhányan, akik épphogy nem aludtak. Úgyhogy közöltem velük, hiába jegyzetelnek, ha azokat később nem veszik újra elő és nem készülnek megfelelően a következő táborra, akkor tulajdonképpen megkönnyítik a dolgomat annak tekintetében, hogy ki kerül majd be a csapatba és ki nem.”

A Löwen Frankfurtnál dolgozó szakember javaslatára augusztus elején csatlakozott a németországi klubhoz Antal István is, aki korábban a magyar jégkorong utánpótlás-rendszerében vállalt szerepet az U20 és U18-as válogatottak stábtagjaként, jelenleg a frankfurti klub utánpótlás igazgatója. Erről is beszélt az icehockey.hu-nak a szövetségi kapitány:

„Minden héten találkozom Istivel néhányszor. Ő nagyon jól strukturált, van egy terve, ami szerint dolgozik, ez sokak számára jó benyomást keltett, főleg a klubhoz tartozó szülőkre volt nagy hatással. Nagyszerű munkát végez és elég sok dolga van a jól és kevésbé jól dolgozó edzők mellett. Azt hiszem, ebben a kérdésben nagy lépést tett előre és a teljes frankfurti szervezet nagyon elégedett a munkájával.”

Az október 13-14-i összetartásra behívott keret:

1 Herner Olivér D
2 Herszényi András D