Nagy skalpot gyűjtött be a Csíkszereda

2017.10.14. 01:18 |

Folytatta remek sorozatát a Csíkszereda, amely a MAC-ot is legyőzte az Erste Ligában.

Az első másodpercektől kezdve hatalmas tempóban játszottak a budapestiek és ez hamar gólra is vezetett Jokila révén. A hazaiak lassan ébredeztek, és kezdték felvenni a vendégek által diktált tempót, majd amikor ez sikerült, akkor jött is az egyenlítő gól Fabustól.

A második harmadban potyogtak a gólok. Alig 40 másodpercnyi játékidő telt le, amikor egy Valchar-Antal Zsombor kombináció után, utóbbi fonáklövése akadt be Arany mellett, amelyre egy percen belül kettővel válaszolt a fővárosi alakulat. Előbb Dansereau egalizált, majd Nagy Krisztián vette vissza a vezetést a vendégeknek. A harmad vége felé emberelőnyből egyenlített a Csíkszereda: Rusnak indította saját magát, és miután kétszer is próbára tette Aranyt, az újabb kipattanót már Fabus pöccintette be. Erre a találatra is azonnal válaszolhatott volna a vendég alakulat, miután egy keresztbe lőtt pakk Farkas korcsolyáján váltott irányt és alig csúszott el a jól védő Onodi kapuja mellett.

Az utolsó felvonásra maradt a döntés. A Sportklub hamar magához ragadta a vezetést. Előbb Rokaly Szilárd hagyott ki egy óriási helyzetet, majd ugyanabban a támadásban Molnár Zoltán lőtte rá a korongot Arany kapujára, és az a nagy tumultusban a kapuban kötött ki. A játékvezetők újranézték a helyzetet, magas botot feltételezvén, de szabályosnak ítélték a gólt. A MAC igyekezett jobban felpörgetni a játékot, kitámadott és beszorította a hazaiakat, de végül a Csíkszereda kihúzta kapott gól nélkül. Sőt, az 50. percben már kettő volt a különbség: a korong egy bulit követően az egyedül maradó Rokaly Szilárdhoz került, aki köszönte szépen a lehetőséget és belőtte. A folytatásban a MAC nem tudott közelebb zárkózni.

A Csíkszereda a Vienna Capitalst fogadja szombaton, míg a MAC Brassóba utazik.

SC Csíkszereda-MAC Budapest 5-3 (1-1, 2-2, 2-0)

Nyilatkozat

Leo Gudas, Csíkszeredai Sportklub: „Elkövettünk pár védekezési hibát amelynek köszönhetően az első két harmad elején hátrányba kerültünk. Viszont innen saját játékunkat játszva sikerült egyenlítenünk, majd megnyerni a meccset. A siker kulcsa a remek védekezésünk volt, illetve a fegyelmezett játékunk. Minden sorunk, illetve minden játékosunk jól játszott ezért elismerés nekik.”

Majoross Gergely, MAC Budapest: „Őszintén azt gondoltam, hogy túl vagyunk a csapattá válás szakaszán, és sokkal jobban értjük már azt, hogy mi az ami minket sikerre fog vinni, illetve hogy mi ennek a keretnek a veszélye. Erre nagy hangsúlyt fektettünk, de úgy néz ki ez vissza-vissza fog térni. Ma is tulajdonképpen ez történt. Nem tudnám azt mondani, hogy nem dolgozunk keményen, csak bizonyos helyzeteket meg akarunk oldani ügyesen, amelyeket csak erősebb lehet. Vannak helyzetek, amelyeket csak küzdelemmel lehet megoldani, és nem lehet megoldani képességekkel. Ezeket túl sokszor próbáljuk megspórolni. Azt gondoltam néhány mérkőzés tapasztalata után, hogy ezeken túl vagyunk, de sajnos ma bebizonyosodott, hogy nem. Ezzel állandóan foglalkoznunk kell. Ahhoz, hogy mi igazán csapattá váljunk, ahhoz mindenkinek a munka minden részét el kell vállalnia.