Nagy Kristóf vezérletével győzött a Fradi

2024.01.05. 21:17 |

A ferencvárosiak lenullázták a DVTK Jegesmedvéket.

A DVTK Jegesmedvéknél Szirányi és Csiki helyett Fazakas és Esteves szerepelt a meccskeretben, míg az FTC-Telekomban ugyanazok a mezőnyjátékosok léptek jégre, mint a BJAHC ellen szerdán. A meccs első védését Nagy Kristófnak kellett bemutatnia, aztán a miskolciak emberelőnyben is támadhattak, miután Turcotte túl keményen ütközte le a palánknál Páterkát. A Fradi kibekkelte a hátrányt, sőt a kiegészülés pillanatában LaPorte kapuvasat lőtt. A nyitó harmad közepén a zöld-fehérek játszhattak öt a négyre, Voris remekelt a hazai vasak között. A 14. percben Valentyin Razumnyak egy szép csel után ziccerbe került volna, ám Kärmeniemi bevetődve szerelte őt bottal. Nem sokra rá kettős emberelőnyben hajhatott a vezetés megszerzéséért a DVTK Jegesmedvék, két ferencvárosi büntetés nyomán 55 másodpercen át dupla fórban voltak.

A második játékrészben is folytatódott az izgalmas, pörgős játék, mégpedig a kapusok főszereplésével, ugyanis Voris és Nagy Kristóf is remekelt a vasak között, továbbá kisbüntetést sem osztottak ki a középső felvonásban. A 36. percben megszólalt a gólt jelző duda az egyik miskolci lövés után, de a játék nem állt meg, majd amikor igen, akkor nem következett videobírózás. A gólcsend 33 másodperccel a második szünet előtt tört meg, egy késleltetett kiállítás során Seregély érkezett jó ütemben a miskolci kapu elé (0-1).

A harmadik húsz perc elején öt a négyre támadhattak az egyenlítésért a miskolciak, sikertelenül, aztán Fradi-fórba fordult a játék, amit Hrabal bombájával ki is használt (0-2). A felvonás közepén a gólszerző kiült a büntetőpadra, majd fél perccel a ferencvárosi kiegészülés után túl sokan voltak a jégen, megint emberelőnyben játszhattak a hazaiak, ekkor Kasper időt kért, eredménytelenül. Három perccel a vége előtt Voris lekorcsolyázott, ez arra volt elég, hogy Brady egy üres kapus góllal beállítsa a végeredményt.

Az FTC-Telekom 3-0-ra nyert, vasárnap matinémeccset játszik Ajkán a FEHA19-cel. A DVTK Jegesmedvék a hét utolsó napján a Dunaújvárosi Acélbikákat fogadják.

DVTK Jegesmedvék–FTC-Telekom 0-3 (0-0, 0-1, 0-2)

Steve Kasper vezetőedző, DVTK:

"Sok lehetőségünk volt arra, hogy megnyerjük ezt a meccset. Sok esélyünk volt az emberelőnyök során, köztük az öt a három elleni fórban, amikből muszáj gólt szerezned, ha meg akarsz nyerni egy mérkőzést. Az ellenfél kapusának elismerés jár, akadt néhány nagy védése. Mi nem tudtunk gólt szerezni, ezért pedig nagy árat fizettünk."

Fodor Szabolcs vezetőedző, FTC:

"Ez egy nagyon jó meccs volt, gyors és élvezhető játékkal. Egy jó meccshez két csapat kell, a DVTK is nagyon keményen küzdött. Amikor egy ilyen mérkőzésen sokáig nem születik gól, akkor döntő faktor lehet, hogy ki lövi az elsőt. Lélektani szempontból nagyon jó pillanatban szereztük meg a vezetést, így tudtunk menni a szünetre, majd emberelőnyből is sikerült betalálnunk. Minden játékosunk küzdött a csapatért, a kapusunk kapott gól nélkül zárt, az emberelőny 50 százalékosan teljesített, az emberhátrány pedig 100 százalékosan. Komoly teljesítményt nyújtottunk, csapatként funkcionáltunk."