Nagy kihívások előtt

2017.12.08. 13:00 |
Erdélyi túrán szerepel az Erste Liga két élcsapata, a DVTK és a MAC. A Ferencváros Fehérváron javítana gyenge idegenbeli teljesítményén, a Dunaújváros pedig Bécsben nyújtaná kilencmeccsesre győzelmi sorozatát.

ASC Corona Brasov-MAC Budapest 17.30

A legutóbbi fordulóban a rossz szériáját megtörő Brassó a második helyezett MAC csapatát fogadja. Idén már járt Brassóban a budapesti együttes, akkor 2-1-re nyert. A Corona hazai pályán erős, hét győzelem, négy vereség a mérlege, míg a MAC ötször kapott ki vendégként, legutóbb a Fraditól.

„Az lesz a legfontosabb, hogy tudjuk tartani magunkat ahhoz, amit eltervezünk. Örülök, hogy ilyen meccsek következnek. A vereségeink jelentős részén valamilyen külső tényező zavarta meg a teljesítményünket, amire nem tudtunk reagálni. Erdélyben sok ilyen lehet, sok nehézség adódhat. Örülök, hogy most mindezt élesben tesztelhetjük” – mondta Majoross Gergely, a MAC edzője.

A hazaiaknál továbbra is sok a sérült, Walls, MacMillan és Bíró Gergő továbbra sem szerepelhet, ezért a klub leigazolta az orosz Kirill Knyazevet. A 34 éves szélső több szezont töltött a KHL-ben, szerepelt az orosz válogatottban is.

EV Vienna Capitals-Dunaújvárosi Acélbikák 17.50

Bécsben folytathatja nagyszerű sorozatát a már nyolc meccse veretlen Dunaújváros. A két csapat eddig háromszor találkozott a szezonban, mindhárom alkalommal az Acélbikák együttese nyert, a gólarány 16-2-es.

„A Bécs keményen játszott az utóbbi néhány fordulóban, megizzasztott ellenfeleket. Készen kell állnunk a kihívásra és nem szabad, hogy elkényelmesedjünk az elmúlt fordulókban elért sikereinktől. Nem lehetünk elégedettek és ugyanúgy kell készülnünk minden mérkőzésre, emellett pedig fejlesztenünk kell a játékunkat, tökéletesíteni a taktikát. Folytatnunk kell azt, hogy csapatként játszunk, a védekezést mindenkinek az első helyre kell helyeznie és az egyszerűségre kell törekednünk. Ezért voltunk sikeresek az elmúlt időszakban. Erős teljesítményt várok a fiúktól pénteken” – mondta Jason Morgan, a DAB edzője.

Ezen a meccsen még nem léphet jégre az új igazolás, Becze Tihamér. A csatár a Fehérvártól igazolt az előző szezon előtt Dunaújvárosba, ahol az egyik húzóembere lett a csapatnak. Az idei szezont az Újpest csapatában kezdte, de visszatért a DAB-hoz.

SC Csíkszereda-DVTK Jegesmedvék 18.00

A nap rangadóján a Csíkszereda a címvédő és listavezető DVTK-t látja vendégül. A hazaiaknál vannak gondok, hiszen Szcsasztlivij és Potapov sérült, Radim Valchar szereplése kérdéses. A kiesők pótlására érkezett szerdán Alexander Golovin, aki a Gyergyószentmiklósi Progym ellen még aznap góllal mutatkozott be a szétlövésekkel elveszített találkozón. A légiósok mellett lesznek hazai hiányzók is, hiszen az U20-as román válogatottba behívták Rokaly Szilárdot, Sándor Zoltánt, illetve Cășăneanu Eduardot.

A Sportklub a miskolciakkal még a bajnokság legelején találkozott otthon, akkor 2-0-s előnyről 4-2-re kapott ki, és idegenben is két vereség a mérleg.

„Minden mérkőzésünkön, de kiváltképp igaz ez az itthoni meccsekre, úgy állunk fel, hogy pontot vagy pontokat akarunk szerezni. Ezúttal viszont egy picit nehéz helyzetben vagyunk a sérültek, illetve a hiányzók miatt. A célunk viszont nem változott” – mondta Hozó Levente, a Csíkszereda másodedzője.

A DVTK-ban is lesznek hiányzók, Magosi Bálint és Láda Balázs kihagyja a túrát, Ryan Ruikka pedig kisebb sérüléssel bajlódik.

“A Csíkszereda egy kiváló csapat, elsősorban otthon veszélyesek, és sok gólt lőnek. A brassóiak is jó csapatot alkotnak, de a csíkszeredaiak gyorsabb hokit játszanak. A legutóbbi erdélyi túránkon mindkét csapattal szoros mérkőzést játszottunk, Csíkszeredában kétgólos hátrányból fordítottunk, és nyertük meg a mérkőzést, míg Brassóban három-nullra győztünk. Biztosan két kemény mérkőzés vár rank” – mondta Mikael Tisell, a miskolciak edzője.

Fehérvári Titánok-Ferencváros 18.30

A dobogóért harcoló Ferencváros látogat Fehérvárra. A Titánok csapata legutóbbi öt meccséből kettőt nyert meg, mindkettőt a bécsiek ellen.

„A hétfői, Vienna Capitals elleni győzelemnek nagyon örültem, ez hitet és önbizalmat adott a csapatnak, amire nagy szükség volt már. A támadójátékunk jó volt, elég sokat lőttünk kapura, és ezt szeretnénk folytatni, de szeretnénk a védekezésünkön is javítani, kevesebb kapott góllal zárni a mérkőzést. A Fradi ebben a szezonban kiszámíthatatlan csapat, de erősebb, mint az elmúlt idényben. Kezdenek felépülni a korábbi sérültjeink, velük hazai jégen mindenképpen pontot szeretnénk szerezni” – mondta Kóger István, a fehérvári csapat edzője.

A pénteki meccset kihagyja az U20-as válogatottat készülő Sándor Flórián, Szabó Bence, Péter Andor és Szita Donát.

A zöld-fehérek idén már kétszer nyertek a Fehérvár ellen, igaz, idegenbeli mérlegükre nem lehetnek büszkék, eddig mindössze öt pontot szereztek vendégként.

„A Fehérvár saját pályán kemény játékkal fog jégre menni, mint általában. Elég jó csapatot alkotnak otthon. Szeretnénk visszarázódni a korábbi formába, hiszen nagyon jól játszottunk a legutóbbi meccsünkig. Arra készülünk, hogy magunk mögött hagyjuk azt a mérkőzést, és legyőzzük a Fehérvárt” – mondta az FTC kanadai hátvédje, Nicholas Owen.