Munkás két napot zárt az U16

2017.03.02. 13:01 |

A többi utánpótlás válogatotthoz hasonlóan február végén az U16-os gárda is befejezte edzőtábor-sorozatát az idei szezonban.

Glen Williamson vezetőedző és edzői stábja lezárta az U16-os válogatott edzőtábor-sorozatát. Izgalas szezont tud maga mögött a korosztályos válogatott, hiszen mini-táboraik, hosszabb edzőráboraik és nemzetközi megmérettetéseik egyaránt voltak, a legnagyobb élményt pedig minden bizonnyal a kanadai Richmondban rendezett torna jelenthette a játékosok számára. Az edzői stábnak lehetősége volt arra, hogy kiértékelje a játékosok munkáját az elmúlt hetek folyamán, ahogy tették azt a szezon folyamán is. Mind rendszerint, a kétnapos mini-tábor alatt négy jeges edzésük volt – egy kétórás reggel és egy egyórás délután, közöttük és a napok végén pedig mebeszéléseket tartottak. Utolsó este az egész edzőtábor-sorozatra vonatkozó záró meetingre került sor.  Ezeken a megbeszéléseken különböző témákban előadásokat hallgattak meg a játékosok, amelyek nem csak a jégen, hanem a magánéletben is segítik a helytállásukat. Az U16-os korcsoport 2001-2002-ben született jégkorongozókból áll, a 2002-es születésűeknek még lesz a szezonban egy lehetőségük arra, hogy megmutassák, mit tudnak, hiszen számukra egy lettországi nemzetközi tornával zárul majd a szezon Rigában.

A kapusedző Suchánszki Dávid értékelte a két napot. „Ez egy kétnapos mini-tábor volt, tornán más csapatokkal nem mértük össze az erőnket. Ez egy készségfejlesztő összetartás volt, ahol az egyéni tudás fejlesztésére koncentráltunk. A fő célunk az volt, hogy minél több meccshelyzetet kipróbáljunk. A fiúk keményen dolgoztak és nagyon sok munkát el is végeztek a két nap alatt. Igyekeztünk erősíteni a támadások és védekezések során is a szerepvállalásukat, és a kapusok is nagyon odatették magukat. Három olyan hálóőrünk volt most, akik U15-ből játszanak fel. Nagyon jól tudtunk velük dolgozni, hiszen a hozzáállásuk kiváló volt.”