MOL Liga: négy és fél meccses péntek

2016.01.08. 21:17 |

Ma fejezte be az UTE és a Fehérvár az október 13-án Devon Krogh horrorsérülése miatt félbeszakadt találkozót, majd a két fél lejátszotta a mára kiírt találkozóját. A DHK legyőzte a címvédőt, meccset rendeztek Dunaújvárosban és Brassóban is.

ASC Corona Brasov – FTC 3-4

Kiegyenlített csatát vívott a sereghajtó és az utolsó rájátszást érő helyen álló FTC. Az első harmadban Tőke Zoltán és Ágoston Olivér kapuja is érintetlen maradt.

A második játékrész elején viszont repülőrajtot vett a Fradi, Linus Schellin szerzett vezetést a 24. perc legelején, az előnyt 59 másodperc múlva duplázta a finn Luomala, majd két perccel később Tendler is betalált. A meccs második felébe lépve jött a hazai válasz, előbb Dennis Dumitru, majd a 38. percben Molnár Zsolt talált be.

A harmadik harmad első felében ismét az FTC volt eredményesebb, Vladimir Dubek állította vissza a kétgólos különbséget. Bíró Mátyás az 56. percben emberelőnyben hozta közelebb csapatát, de egyenlíteni nem sikerült.

UTE – Fehérvár AV19 2-3 bü.

Az október 13-i találkozó hosszabbításából hat perc és negyvennégy másodperc telt el, amikor a rendes játékidőben még egyenlítő gólt szerző Devon Krogh ijesztő sérülést szenvedett. Mivel mindkét csapat a helyzet hatása alatt volt azután is, hogy Krogh-t kórházba szállították, a játékvezetők úgy döntöttek, lefújják a találkozót. Azóta a mai volt az első alkalom, hogy Újpesten lépett jégre a Volán, így a mára kiírt találkozó előtt fejezték be a korábbit is. A történethez tartozik, hogy a nyaksérülést szenvedő játékos azóta jól van és visszatért a jégre, így az aznapra nevezett társaival befejezhette a találkozót. A hosszabbítás fennmaradó részében nem esett gól, így büntetőlövésekkel hangolódhattak a nézők a rögtön ez követő találkozóra. A Volánból elsőként Devon lőhetett, aki rögtön be is talál, ahogy később két másik társa is, a győztes gólt Brance Orbán neve mellé jegyezték, vagyis a vendégeké lett az extra pont.

UTE – Fehérvár AV19 2-4

A rávezetések után kezdődhetett az újabb éles meccs. Fehérvártól eltiltás miatt hiányzott Láday Tamás, de visszatért Reiter Attila, a kapuban pedig Kalnins folytatta, aki az előzőt is befejezte Scola helyett.

A gól nélküli első harmadot követően a másodikban elcserélte magát a Volán, az UTE pedig élt a helyzettel, Dósa Krisztián passzolt Gágyor Péterhez, aki nem hibázott. A 34. percben Holmberg lőtt vasat, a kipattanó viszont Sila hátát találta el, majd a kapuban kötött ki. Nem sokkal később Grieve fordított, a bedobó kör tetejéről bombázott a hálóba.

A harmadik harmad közepén Brance Orbán és Peter Huba bunyója borzolta a kedélyeket, mindketten végleges fegyelmit kaptak. Ezt követően ismét a Volán volt eredményes, Holmberg használt ki egy emberelőnyt. A meccs végéhez közeledve Mihalik eresztett el egy nagy lövést a kékről előnyben, ami kipattant Kalninsról, Csányi pedig már a kapuba lőtte a korongot. A következő cserében viszont Preston Shupe volt eredményes a másik oldalon, visszaállítva a kétgólos különbséget, amit már meg is tartott a Volán.

Szilassy Zoltán, UTE: – Mi rengeteg helyzetet hagytunk ki az első két harmadban, az ellenfél pedig sokkal jobban sáfárkodott a kipattanó korongokkal – ezek együttesen meg is bosszulták magukat.

Tyler Dietrich, Fehérvár AV19: – Érdekes meccs volt. Az első harmadban kissé beszorultunk, akkor jobb volt az ellenfél. Kértem a srácokat, játsszunk keményebben és intenzívebben, és ez megtette a hatását, mert bár mi kaptuk az első gólt, onnantól kezdve átvettük a mérkőzés irányítását.

Dunaújvárosi Acélbikák – MAC Budapest 1-4

A házigazdánál Duschek Dávid kezdett a kapuban, míg a vendégeknél Arany Gergely kapott lehetőséget. Ismét energikusan kezdett a MAC, négy és fél perc sem telt el, amikor már kettővel ment a vendég együttes McDonald és Németh Attila góljával. Erőtlenül, elképzelések nélkül játszott a DAB, de a játékrész végére össze-összehozott egy-egy helyzetet.

A hazaiak javuló játéka folytatódott a középső harmadban, mégis újabb két gyors találattal elhúzott a ligaújonc. Alig negyven másodperc alatt McDonald és Saarenpaa is gólt lőtt. Garrett Milan továbbra is az egyik legveszélyesebb támadója a DAB-nak, a 35. percben az ő találatával jöttek fel három gólra a piros-fehérek. A harmad végén Bushbacher előtt adódott óriási helyzet ám Arany kapus bravúrral hárított.

A rájátszásért harcoló DAB-nak nem sikerült közelebb kerülni az utolsó harmadban a vendégekhez, így maradt a háromgólos különbség és a MAC-siker.

Lee Gilbert, DAB: - Az első negyven percben nem nyújtottunk megfelelő teljesítményt, a végén pedig nem tudtunk már közelebb kerülni. Természetesen van különbség a két csapat között, de a legjobb játékosaink nem játszottak a képességeikhez méltóan.

Majoross Gergely: - Gyakorlatilag egy sima mérkőzés volt. Az volt a legfontosabb, hogy az előző meccs kisiklása után visszataláljunk a helyes útra - ez pedig sikerült. Szerencsére sok ligaújoncot tudtunk ma bemutatni, akik helyt is álltak.

DVTK Jegesmedvék – Debreceni HK 1-2

A szomszédvárak csatájából ezúttal a Debrecen jött ki győztesen. A házigazda kapujában ezúttal Kiss Bence kezdett, a vendégeknél Vay Ádám. A mérkőzést nagy lendülettel kezdte a DVTK, a 4. percben olyan tűzijáték alakult ki a vendégkapu előtt, hogy a korongot is nehéz volt követni, de végül nem sikerült áttuszkolni azt a gólvonalon. A 6. percben emberelőnyben kapott gólt a házigazda, Hári Norbert közelről kilőtte a felső sarkot. A 10. percben jött az újabb hidegzuhany, Godó Dániel mattolta Kisst. Jason Morgan időt kért és kapust cserélt, Adorján állt be. Nagyon felpörgette a tempót a hazai csapat, a Debrecen teljesen beszorult, Vay többször is nagyot védett, de a miskolci támadóknak végül nem sikerült túl járni az eszén.

A második harmadra Kiss tért vissza a kapuba, a csapat pedig továbbra is nyomás alatt tartotta a Debrecent. Ez végül a 11. percben érett góllá, amikor Dansereau egy gyönyörű csellel játszotta magát tisztára, majd kilőtte a hosszú sarkot. A harmad második felében a debreceni védelem hatékony volt, de megesett, hogy csak szabálytalanul tudta megállítani ellenfelét, bár a házigazda sem játszott a legtisztábban. Az egymást követő két DHK büntetés révén először egy percig négy a három ellen, majd kettős előnyben is játszhattak a Macik, de ezeket nem tudták kihasználni. A 37. percben rövid időn belül kétszer felugrottak a hazai nézők, de egyik hatalmas helyzetet sem sikerült belőni. Az utolsó percben a vendégek – emberhátrányban – kapuvasat lőttek.

A harmadik harmadban maradt a hazai mezőnyfölény, a 44. percben Dansereau egyedül ugorhatott ki, de elvétette szóló lehetőségét, tíz másodperc múlva pedig a kapuvasat találta telibe. Hatalmas tempót diktáltak a Jegesmedvék, futószalagon jöttek a helyzetek, és csak Vay védései tartották a meccsben a Debrecent. Az utolsó két percre Jason Morgan lehozta kapusát, ám minden próbálkozás hiábavaló volt, nem sikerült kiegyenlíteni.

Jason Morgan: - Nagyon lassan kezdtünk, és két gólos hátrányba kerültünk. Hiába töltöttünk utána 50 percet a támadó harmadban, az ellenfél kapusa fantasztikusan védett. A nagyon felfokozott hangulatú MAC elleni meccs után a csapat talán nem tudott 100 százalékban fókuszálni. Ilyen a sport, ez előfordul. Ebből is tanulnunk kell.

Jevgenyij Muhin: - A mai napon a három pont volt a legfontosabb. Sikerült az elején két gólt ütnünk, utána pedig keményen védekeztünk. A kapusunk hihetetlen formában védett, és néha szerencsénk is volt, de ez összességében igazi csapatmunka volt.