MOL Liga:megvan az UTE első hárompontos meccse

2013.12.30. 08:16 |
Először nyert rendes játékidőben az UTE.

Először nyert rendes játékidőben az UTE, amivel megduplázta pontjainak számát. A Miskolc a Ferencvárost fogadta és győzte le, az Érsekújvár pedig Brassóban kapott ki.

Az első percektől kezdve a hazai csapat irányított, aminek a 7. perc elején lett meg az eredménye, miután Flinta kékvonalas lövése utat talált magának Pleszkán ketrecébe. A vendégek viszont nem estek össze, sőt. Előbb Dubetz, majd Coleman talált be Ruczuj ketrecébe megfordítva a mérkőzés állását. A második újpesti gól után hamar egyenlíthetett volna a csíki csapat, de Mihály keresztpasszát Novak nem tudta az üres kapuba pofozni. A hátralevő időben pedig a csíki gárda egyre görcsösebbé vált és hiába került előtt sima, majd kettős emberelőnyben azok kimaradtak. A második játékrész elején azonban úgy tűnt helyrejött a csíki csapat játéka, de a helyzeteket csak nem sikerült értékesíteniük. Nem úgy a túloldalon. Az első emberelőnyükkel élni tudtak a lilák. Ezúttal Sommer volt eredményes, közelről. A csíki gárda a gól után újfent összeomlott. Jól jött a szünet. Az utolsó felvonás elején eldőlt a mérkőzés. A 45. percben Ványi mattolta a kékvonalról Ruczujt. Utóbbi tehetetlen volt, hiszen a lövése megpattant és semmit nem látott belőle. A csíki gárda próbálkozott a gólszerzéssel, sőt az utolsó négy percre még Ruczujt is lehozta Gál Sándor vezetőedző, de a szépítő találat nem jött. Így megérdemelten húzta be a három pontot az Újpest.

Úgy tűnik, hogy a Jegesmedvék jó bajnoki szereplése, a Fradi vendégjátéka meghozta a szurkolók kedvét a meccsnézéshez, hiszen csaknem megtelt a jégcsarnok, igen kevés hely maradt üresen. A mérkőzés első perceiben a Fradi alaposan meglepte a házigazdákat, hiszen letámadtak, és lőttek, igaz Gyenes a helyén volt. Ezután azonban a Miskolc átvette a játék irányítását, és egymás után három nagy helyzettel jelezték, hogy döntésre akarják vinni a meccset. A 17. percben aztán megszerezte a vezetést a hazai csapat: Meravy másodpercek alatt három lövést védett, de a harmadik is kijött róla, amit Miskolczi egy lépésről az üres kapuba pofozott. Egy perc múlva ismét talpra ugrott a jégcsarnok közönsége: Dubeket nem tudták szerelni a védők, így egészen a kapuig vihette a korongot. A cselek végén lőni már nem tudott, mert kisodródott, de visszaadását Boyle közelről a hálóba küldte. A második harmad 6. percében, emberelőnyben szépített a Fradi: Kiss közeli lövése Gyenest is érintve hullott be a kapuba. A 30. percben Potila szerzett korongot emberhátrányban, egyedül vezette Gyenesre és a sarokba lőtt. Ezután a Jegesmedvék kerültek enyhe fölénybe, több lehetőségük is volt, de közben a Fradi-kontrákban is benne volt a gólveszély. Egy perccel a vége előtt Tóth és Hajós ugorhatott ki, végül az előbbi elfektette Meravyt, majd a kapuvas alá emelt. A harmadik harmadban ismét hatalmas küzdelem folyt a pályán, felváltva forogtak veszélyben a kapuk, izgalmas volt a játék. A 49. percben egy távoli lövés Knoxhoz pattant, aki a kapunak háttal állva, fonákkal lőtt az üres kapuba. Huszonkét másodperc múlva a miskolciak 22-ese, Tóth lőtt gólt. Újabb fél perc elteltével ismét Knox volt szemfüles és újra egy kipattanót vágott a vendégek hálójába. Az 55. percben Boyle kék vonalas lövése talált utat az addigra láthatóan összetört Meravy kapujába.

Brassóban a hazaiak az Érsekújvárt verték meg 4-2-re. Az első harmadban nem esett gól, a második elején azonban bő két perc alatt kettőt is vágott a hazai gárda: Hietamaki és Péter volt eredményes. A záró felvonást Weissmann szépítő gólja nyitotta, a 48. percben pedig Podstavek egyenlített büntetőből. A meccs végeredményét Saluga állította be: a Brassó játékosa az 57. és az 59. percben is betalált.

HSC Csíkszereda - UTE  1-4 (1-2, 0-1, 0-1)

hscGál Sándor (vezetőedző, HSC Csíkszereda) - „Bekövetkezett az, amit már régebb is mondtam, hogy mi bárkitől ki tudunk kapni. Egy olyan mérkőzést veszítettünk el, amelynek az elejét kontroláltuk. Vezettünk 1–0-ra, majd egy perc alatt elveszítettük azt. Felhívtuk számtalanszor a figyelmet arra, hogy nem szabad félvállról venni az Újpestet. Ezt egy hete mondjuk. Megbeszéltünk valamit és végig az ellenkezőjét csináltuk. Nehéz úgy mérkőzést nyerni, hogy a csatáraink egy gólt sem képesek lőni. Pedig most nálunk van fiatal, idős, komoly bajnokságot megjárt játékos és mégsem megy. Hátul nagyon lyukasok voltunk. Holnap biztos, hogy jobban fogunk játszani, de most elpuskáztunk három olyan pontot, ami lehet a rájátszásba fog kerülni. A közönség előtt le az összes kalapokkal, hiszen még egy ilyen mérkőzés után is képesek voltak megtapsolni.”

uteAncsin János (edző, UTE) - „Örvendünk az első győzelmünknek. Már az elmúlt mérkőzések során jól játszottunk, amelyeket meg is nyerhettünk volna. Egy nagyon jó védekezést és jó kapusteljesítményt láthattunk a részünkről, továbbá két 16 éves játékosunk is végig játszott. Ez a csapat már nagyon megérdemelte a győzelmet.”

Miskolci Jegesmedvék - Ferencváros Budapest ESMTK  7-2 (2-0, 1-2, 4-0)

misBob Dever (vezetőedző, Miskolci Jegesmedvék) – „Az első harmadban jól játszottunk és előnyt is szereztünk. A második játékrészben egy kis hullámvölgybe kerültünk, a Fradi kihasználta a hibáinkat, de fontos volt, hogy vezetéssel vághattunk neki a harmadik harmadnak. Itt már úgy játszottunk, ahogy azt elterveztem, jól használtuk ki a helyzeteinket, közben pedig Gyenesnek nagy védései voltak. Nagyon örülök a győzelemnek, hiszen ez egy rendkívül fontos meccs volt az egyik közvetlen ellenfelünkkel szemben, akitől most sikerült egy kicsit meglépnünk a táblázaton.”

ftcDobos Tamás (vezetőedző, Ferencváros Bp ESMTK) - „Úgy gondolom, hogy egy remek meccset vívtunk a Miskolccal, ahol jól játszottunk. Az első harmadban volt két-három üres kapus helyzetünk, kapuvasunk. Ma annyi lehetőséget hagytunk ki, mint talán az egész szezonban összesen. A harmadik harmadban aztán teljes káosz alakult ki a védekezésünkben, és ezt a Miskolc jól használta ki. Csalódott vagyok, mert több volt ebben a mérkőzésben.”

ASC Corona Brasov - HC Nové Zámky  4-2 (0-0, 2-0, 2-2)

hcnLadislav Lubina (vezetőedző, HC Nové Zámky) – „Nehéz értékelni ezt a mérkőzést, az első harmad mindkét csapatnak remekül sikerült, kiegyenlített volt a küzdelem. A második már kicsit más volt, két személyes hibát is vétettünk, ami két bekapott gólt eredményezett. Az utolsó húsz perc meghozta számunkra a két gólt, amire szükségünk volt, de sajnos 4 perc büntetést is kaptunk, ami tönkretette a meccsünket. Gratulálni szeretnék a Brassónak, nagyon jó mérkőzést játszottak, talán a legsportszerűbbet, mióta a MOL Ligában játszunk.”

ascKari Rauhanen (vezetőedző, ASC Corona Brassó) – „Ez egy jó meccs volt, mert magabiztosságot adott a csapatomnak, amiért boldog vagyok. Hozzá kell tennem, hogy ma szerencsénk is volt, ráadásul akkor, amikor igazán szükségünk volt rá, a mérkőzés végén. A szurkolóknak is jó mérkőzés volt, nagyon sokan kijöttek ma bíztatni minket. Kevesebb, mint 24 órán belül ismét meccset játszunk, ez most már a legfontosabb, amire készülnünk kell.”