MOL Liga: Már tízpontos az Érsekújvár

2013.09.13. 21:59 |
A pénteki meccseken győzött az Érsekújvár, a DAB és a Miskolci Jegesmedvék.

Három meccsen három hazai győzelem született a MOL Liga soros fordulójában. Pénteken a Miskolc, az Érsekújvár és a Dunaújváros örülhetett.

nz

Az Érsekújvár éppen a Brassót fogadta hazai pályán, legyőzésével pedig bebiztosította első helyét a tabellán. Az első két harmadot egálra hozták a csapatok, az elején Kowalczyk góljával a hazai szereztek vezetést, majd Bonar egyenlített. A következő húsz percben kettős előnyben ismét Kowalczyk talált be, amit a változatosság kedvéért Bonar egyenlítő gólja követett. A meccs a harmadik felvonásban dőlt el: Nagy Gergő találatára már nem érkezett válasz. Ezzel a HC Nové Zámky 10 pontjával vezeti a tabellát.

A Dab.Docler az 2013-14-es MOL Liga első hazai mérkőzésén azt a Ferencvárost fogadta, amely a legutóbbi fordulóban Miskolcon győzött magabiztosan, 6-2-re. Az Acélbikák kapujában - az idényben először tétmérkőzésen - a lett válogatott Janis Kalnins védett, nem is akárhogyan. A Dab.Docler góljaiból kettőt vállalt magára az egyre jobb formában játszó Papp Viktor, a mérkőzés végeredményét, a 3-1-et pedig üres kapus góllal a nyáron igazolt, KHL-t is megjárt Ivan Homutov állította be két perccel a meccs vége előtt. A Ferencváros egyetlen gólját Andreas Lindquist szerezte.

Miskolcon a hazaiak már a 4. percben megszerezték a vezetést Tóth révén, Boyle pedig kétgólosra növelte az előnyt. A második harmadban Rafaj is betalált, az utolsó szünetre 3-0-ás vezetéssel mehettek a jegesmedvék. Ám a Csíkszereda a harmadik játékrészben fél perc alatt kettőt is vágott: Novák és Moldován is lőtt egyet-egyet. A vendégek mindent elkövettek az egyenlítésért, ám a kapuslehozatal végül megbosszulta magát: Metcalfe passzolt az üres kapuba, beállítva a 4-2-es végeredményt.

Miskolci Jegesmedvék - HSC Csíkszereda 4-2 (2-0, 1-0, 1-2)

misiTravis Young (edző, Miskolci Jegesmedvék) - "Jó mérkőzést vívtunk a Csíkszeredával. Egy fél perces kihagyást leszámítva uraltuk a mérkőzést, sok helyzetet dolgoztunk ki, és lőttünk négy gólt. A sorok jól dolgoztak együtt, nagyjából azt láttam, amit az edzéseken gyakorolunk. Remélem visszatértünk a győztes útra."

hscGál Sándor (edző, HSC Csíkszereda) - "A győzelemhez nem elég, ha az 56. percben lőjük az első gólunkat. Az viszont pozitívum, hogy nem adtuk fel, az utolsó pillanatig küzdöttünk. Több van bennünk, amiből sajnos ma keveset mutattunk."

HC Nové Zámky - ASC Corona Brasov 3-2 (1-1, 1-1, 1-0)

nzStanislav Meciar (edző, HC Nové Zámky) - "Nem jól kezdtük a maesti meccset, de a második harmad után elkezdtünk jól játszani. Nagyon boldogak vagyunk, hogy megnyertük ezt a meccset hazai pályán, a szurkolóinknak pedig hatalmas köszönettel tartozunk."

braKjell G. Lindqvist (edző, ASC Corona Brassó) - "Remek jégkorong mérkőzés volt a mai, mindkét csapat részéről, végig nyitott volt a küzdelem. Nekik is és nekünk is több esélyünk volt gólt lőni, mint ahányszor végül betaláltunk. Hatalmas helyzeteink voltak, de nem tudtuk kihasználni azokat."

Dab.Docler - Ferencváros Budapest ESMTK 3-1 (1-0, 1-0, 1-1)

dabStephan Lundh (edző, Dab.Docler) - "Az első két harmaddal elégedett voltam, a harmadikban aztán sajnos leült egy kicsit a csapat, fegyelmezetlenül játszottunk, hosszú cserékkel fárasztottuk magunkat. A helyzetkihasználáson még bőven van mit javítani, ha nem szórakozzuk el a lehetőségeket, akkor nagyobb különbség is lehetett volna. A lényeg azonban a három pont, aminek nagyon örülünk!"

ftcDobos Tamás (edző, Ferencváros Bp ESMTK) - "A csapat a harmadik játékrészre pörgött fel igazán. Mindent megtettünk az egyenlítésért, sajnos azonban az üreskapus találat megpecsételte a sorsunkat."

Fotó: Mudra László (MJSZ)