MOL Liga: kiütéssel győzött a két favorit

2015.12.05. 20:30 |

MAC Budapest-ASC Corona Brasov 17-1

A pesterzsébeti zakót követően a második helyen álló MAC-hoz látogatott a tartalékos Brassó együttese. A házigazdánál debütált a MOL Ligában a MAC Jégkorong Akadémiájának mindössze tizenhat éves csatára, Kreisz Brúnó, illetve második felnőtt meccsén vehetett részt a ’98-as születésű védő, Tóth Gergely, míg Nagy és Mestyán ezúttal pihenőt kapott. A gólgyártást Klempa kezdte meg a mérkőzés 9. percében, majd tizenkét másodperccel később Szappanos is beköszönt Béresnek. Innen indult a lavina, az első húsz percben még négyszer talált be a házigazda, sorrendben Klempa, Olson, Szappanos és McDonald volt eredményes. Bálizs mindössze három lövést kapott a másik oldalon.

A második harmad első tíz percében ismét tartani tudta magát a Brassó védelme, majd a 30. percbe lépve Tóth Richárd lőtt gólt, ezt követte Hayes mesterhármasa még a szünet előtt, de Schmál és Tokaji is betalált. Utóbbi gólja után Péter szépített az eredményen egy kipattanóból, de másodperceken belül érkezett a válasz, így negyven perc játék után már 12-1-re vezetett a MAC.

A záró játékrész sem bizonyult könnyebbnek a vendégek számára, Bérest Móré váltotta a kapuban, őt Tóth avatta fel a 43. percben, amikor megszerezte második találatát a meccsen. Később Roczanov is feliratkozott a góllövők közé, végül a Hayes, McDonald, Olson kanadai trió is feljegyzett még egy-egy gólt.

DVTK Jegesmedvék-HSC Csíkszereda 7-1

A jelenleg hetedik helyen álló Csíkszereda fehérvári győzelmét követően az éllovas DVTK-hoz utazott, a címvédő pedig már nagy falatnak bizonyult. A mérkőzés első kilenc percében nem esett gól, a tízedikben Miskolczi használt ki egy emberelőnyt, ezzel 1-0-ra állt a hazai gárda az első szünetben.

A második harmad első percében szintén emberfórban növelte Galanisz csapata előnyét, majd a 25.-ben másodszor is betalált Peksa kapujába. Nagyjából másfél perccel később újabb hazai gólnak örülhetett a közönség, Sagert volt eredményes. A meccs felénél Péter Róbert juttatta Adorján mögé a korongot egy létszámfölényes szituációban, de a találattal csak szépíteni tudott az eredményen. A szünet előtt Dansereau vissza is állította a négygólos különbséget, amit a harmadik harmadban tovább növelt a házigazda.

A 45. percben Sagert szerezte meg saját maga második, csapata hatodik gólját, majd az utolsó percben Szilágy Levente egy egyéni akció végén, emberhátrányban talált be, így 7-1-re győzött és megerősítette pozícióját a tabella legfelső fokán.