MOL Liga: hétvégi előzetes

2014.09.26. 17:49 |

Szeptember 26-án folytatódnak a MOL Liga-küzdelmek, ahol három nap alatt összesen nyolc mérkőzés vár a mezőnyre.

PÉNTEKEN az idei meglepetés csapat, az Újpest utazik a veretlen Miskolc otthonába, hogy borsot törjön a jegesmedvék orra alá. Annak ellenére, hogy Jesse Dudas eltiltása révén kihagyja a mérkőzést, nem lesz könnyű dolga a lila-fehéreknek.
Ezzel egy időben a Debreceni HK az Ferencvároshoz látogat, ahol a Ladányi Balázs által fémjelzett együttes igyekszik tartani a Brassó ellen mutatott játéktempót, hogy megszerezze a második budapesti skalpot is az UTE ellen aratott győzelme után.
Erdélyben is felpörögnek az események, hiszen az idei szezonban a Brassó-Dunaújváros mérkőzésen szurkolhatnak első alkalommal a helyszínen az ottani szurkolók. Az előző héten megtett kilométereket kipihenve az ASC Corona Brassó minden bizonnyal vissza szeretne vágni az acélbikáknak az idegenben elszenvedett hosszabbításos vereségért.

SZOMBATON a HSC Csíkszereda is első ízben élvezheti a hazai pálya előnyét, ahol egyúttal első pontjait is meg szeretné szerezni a ligában a döcögős kezdés után. Nem lesz viszont könnyű dolga, hiszen a veretlen DAB érkezik a szeredai csarnokba, ahol a hazaiak helyzetét tovább nehezíti meghatározó játékosuk, Marek Curilla hétfőn szerzett sérülése, amely miatt még mindig kérdéses a játéka.
Brassóban máris feleleveníthetik az előző idény döntőjét, hiszen a Corona második hazai mérkőzésén rögtön a Nové Zámky érkezik a Cenk alatti városba. Az erdélyi együttes minden bizonnyal elégtételt szeretne venni az érsekújvári csapaton, amiért akkor elhappolták előlük a trófeát.

VASÁRNAP a címvédő zöld-fehérek Csíkszeredába látogatnak. Mindkét együttes második mérkőzését játssza majd két napon belül, ám a fiatal hazai csapatnak valami rendkívüli teljesítményre lenne szüksége, hogy az előző heti találkozójuk 4-1 arányú vereségén szépíteni tudjon.
Debrecenben újra lehetőség nyílik a nézők számára, hogy megmutassák, készen állnak arra, hogy kiszurkolják a győzelmet csapatuk számára. Szükség is lesz a buzdításra, hiszen a veretlen Miskolc érkezik a ligaújonchoz, várhatóan nagy csata lesz a megszerezhető pontokért.
A hét utolsó összecsapásán egy igazi fővárosi rangadó várható, a Ferencváros Bp. ESMTK csapatát fogadja az Újpest. A találkozó amiatt is izgalmasnak ígérkezik, hogy a tavaly még messze utolsóként végző házigazdák most két pont előnnyel rendelkeznek zöld-fehér riválisukkal szemben.

A HOSSZÚ HÉTVÉGE PROGRAMJA
Péntek