MOL Liga: este már bajnok lehet a Dab.Docler

2013.03.20. 10:57 |
Ha este győz, megnyeri a MOL Liga döntőjét a Dab.Docler a HSC ellen.

dabDab.Docler - HSC Csíkszeredacsík
(kezdési időpont: 18.30)

Szerda este folytatódik és akár be is fejeződhet a MOL Liga döntője Dunaújvárosban. A négy győztes meccsig tartó párharcban a Dab.Docler vezet 3:1-re a HSC Csíkszereda ellenében, így ha az Acélbikáknak szerdán sikerülne nyerniük, akkor egyben ők lennének az idei MOL Liga győztesei, megvédve ezzel a tavalyi címüket.

A mérkőzésen a csapatokat kishokisok fogják felvezetni, a kezdő korongbedobást pedig az Acélbikák csapatkapitányának görög származására utalva Beloiannisz polgármestere, Papalexisz Kosztasz fogja elvégezni. A meccs szüneteiben a DAB és a HSC drukkerei jégkorongos játékokban mérhetik össze erejüket, és a már hagyománnyá vált bocsa játék is megrendezésre kerül. A lelátókon a hangulat fokozásáról ismét a közelmúltban ezüstérmet nyert SpartanCheerGirls pom-pom csapata gondoskodik. A jégcsarnok előterében továbbra is testközelből megtekinthető a Bikák nemrégiben elnyert magyar bajnoki serlege.

Stephan Lundh (vezetőedző, Dab.Docler) - Mindig az utolsó lépés a legnehezebb, a meccskorongot beütni nagyon kemény feladat. A 3-1-es állásnak nagyon örülök, de vigyáznunk kell, hogy ne oltsa ki a harci tüzet a szívekben. Néha ilyenkor lesz az ember lusta, de nekünk továbbra is koncentráltan kell játszanunk, hiszen eddig is nagyon szoros meccseket játszottunk, apró részletek döntenek majd. A két legfontosabb szó most a szótárunkban a "Ready" és a "Focus", azaz, légy készen és fókuszálj. Somogyi és Chvatal játéka kérdéses, remélem, mindketten visszatérhetnek, de ez csak a szerda délelőtti edzés után derül ki.

Gál Sándor (vezetőedző, HSC Csíkszereda) - Nem tudom felfogni, hogy miért kezdjük a mérkőzéseinket ilyen gyengén. Többször is felhívtuk a játékosok figyelmét arra, hogy jóval keményebb kezdésre van szükség. Ha nem így kezdünk, akkor nagyon nehéz lesz. Fel nem adjuk, ameddig egy kicsi reményünk van. Kint jobban tudunk játszani, hiszen nem vagyunk akkor nyomás alatt, mint itthon.

A négy nyert mérkőzésig tartó finálé állása: Csíkszereda – Dunaújváros 1:3 (0:2, 3:1, 3:4 hu., 2:3 hu.).