MOL Liga-előzetes: Újpest

2014.09.11. 17:00 |

Szeptember 17-én, szerdán kezdetét veszi a 2014–2015-ös MOL Liga-idény, amelyre hangolódásképpen bemutatjuk a résztvevő csapatokat. A sorozat második részében az Újpesti TE háza tájáról jelentünk.

Jöttek: Ágoston Olivér ( Fehérvár AV19, EBEL), Karol Csányi (szlovák, Röggangs IK, SWE 4.), Reinis Demiters (lett, Zemgale, LAT 1.), Miroslav Durak (szlovák, MsHK Zilina, SVK 1.), Teemu Elomo (finn, Herlev, DEN 1.), Feil Arnold (Ferencváros Bp. ESMTK), Hegyi Ádám Zoltán (DAB.Docler), Jozef Mihalik (szlovák, HC 46 Bardejov, SVK 2.), Jussi Tapio (finn, Vaasan Sport, FIN 2.).

Mentek: Hajek Márk (kapus, DAB.Docler), Horváth András (hátvéd, Ferencváros Bp. ESMTK), Farkas Lőrinc Simon (csatár, Ferencváros Bp. ESMTK)

Vezetőedző: Szilassy Zoltán

UTEA Megyeri úti jégpályán augusztus második hetében kezdte meg jeges felkészülését az UTE felnőtt csapata. Első hivatalos felkészülési mérkőzésük előtt főpróbaként egymás ellen mérkőztek meg a lila-fehérek, majd augusztus 22-én már élesben bizonyíthattak Léván. Kihasználva az alkalmat már az első harmad végén beállították a 2–1-es végeredményt, megnyerve ezzel első edzőmeccsüket a HK Levice ellen.

Folytatva a felkészülési sorozatot augusztus 28-án Nagytapolcsányba látogattak, ahol az első sor bámulatos harmadik harmadbeli teljesítményével 6–3-ra hozták az amúgy kiegyenlített mérkőzést. Másnap a HK Trnava otthonában is letették névjegyüket, 6–2 arányban kerekedtek felül ellenfelükön. A szlovákiai felkészülést keretbe zárva szeptember 5-én újra Léván bizonyíthatott az UTE, ahol az előző szoros mérkőzéssel ellentétben ezúttal két vállra fektette ellenfelét, 8–0 lett a végeredmény.

Az előző idényhez képest – bár akkor nem voltam még a felnőtt csapat közelében – vitathatatlanul az a legnagyobb változás, hogy erősebbé vált a mecenatúra, így több pénzt tudott invesztálni a vezetőség a felnőtt csapatba. Ezáltal minőségi légiósok és erős referenciával rendelkező hazai játékosok érkeztek – mondta az icehockey.hu-nak Szilassy Zoltán vezetőedző. – Ez a változás időszaka az Újpestnél, ami nem mindig látványos, de hosszú távon kell gondolkodnunk, nem csak az idei szezonban. A játékosok és a stáb is nagyon keményen dolgozik, bízom benne, hogy ennek meg lesz az eredménye.”

Az Újpesti TE a Nové Zámky ellen hazai pályán nyitja meg a MOL Liga-sorozatát szeptember 17-én.

Fotó: Mudra László