MOL Liga-előzetes: HSC Csíkszereda

2013.09.01. 12:06 |
Csíkszeredában fiatal csapattal célozták meg a rájátszást.

Hétfő délután elkezdődik a MOL Liga 2013-14-es szezonja, amely előtt áttekintjük, mi történt a nyáron a mezőny hét csapatával. Sorozatunkkal elérkeztünk az elmúlt évad döntőseihez, közülük elsőként az ezüstérmes Csíkszeredával foglalkozunk. Az erdélyi csapat jelentősen fiatalított keretén, újult erővel vág neki a szezonnak, célja pedig a rájátszásba jutás.

csík

Jött: Jozef Hruby (szlovák, HK Michalovce, SVK-2.)

Mentek: Jan Fadrny (cseh, ?), Lubomir Hurtaj (szlovák, ?), Jaroslav Kmit (szlovák, ?), Molnár Zsolt (Brassó)

Edzők: Gál Sándor, Hozó Levente, ifj. Antal Előd.

hscBár a Vákár Lajos Műjégpálya a felújítások miatt csak augusztus 15-re készült el, a város MOL Ligás csapata nem tétlenkedett: már 1-jén elkezdte a jeges edzéseit Csíkkarcfalván. Az együttes felkészülési meccseit egy poprádi túrával kezdte augusztus 14 és 18 között, ahol először 2-0-ra legyőzte a Liptószentmiklóst, majd a HK Popradtól kikapott 5-1-re, végül a Presov ellen diadalmaskodott szétlövéssel 5-4-re. Augusztus 20-án Nagymihályba utazott a csapat, győzelemnek azonban nem örülhetett: 6-2-re veszítettek.

Mivel két csapat is visszalépett, elmaradt az augusztus végi Csíki Sör Kupa, amely hagyományosan az utolsó felkészülési mecseket jeleni, illetve most jelentette volna a csapatnak. A kupa helyett egy csapatbemutatóval összekötött felkészülési mérkőzést, illetve egy szurkolói találkozót szervezett a klub augusztus 30-án. A mérkőzésen a felnőtt gárda a farmcsapatát győzte le 12-1-re.

"Egy éve azt mondtam, szeretnénk megnyerni a MOL Ligát, ami visszatekintve kicsit elhamarkodott kijelentés volt. - vallotta be Cseke Szilárd, a HSC Csíkszereda csapatvezetője. - Idén mérsékeltebbek vagyunk: a csapatok nagyrészt egyenlő erőt képviselnek, ezért a rájátszás a célunk, onnan pedig a forma dönt. Két fontos célunk van, az egyik az eredményesség, a másik a fiatalítás. Úgy tűnhet, a keretünk gyengült, de majd igyekszünk megmutatni a riválisoknak, hogy minőségi játékosaink vannak."

A két csíkszeredai cél közül az eredményességet nem lehet megjósolni, a fiatalítás azonban máris gőzerővel halad. A szezonban hat fiatal játékost hoztak fel a farmcsapatból: visszatért a MOL Ligában már bemutatkozott 1992-es születésű Farkas Tamás, illetve csatlakozik a nagycsapathoz Salló Alpár (1994), Molnár Zoltán (1995), Rokaly Norbert (1996), Hildebrand Szabolcs (1995) és Gecse Hugó (1995). A HSC három légiósától köszönt el, Lubomir Hurtaj, Jan Fadrny és Jaroslav Kmit távozott, Vaclav Novák és Stanislav Kozuch viszont maradt, a szlovák Jozef Hruby pedig visszatért Erdélybe.

A Csíkszereda a 2013-14-es MOL Liga szezon első meccsét az örök rivális Brassóval játssza szeptember 3-án, helyi idő szerint 19 órától. A meccset televíziós partnerünk, a DIGI Sport élőben közvetíti.

2012-13

Alapszakasz: 3. hely
M. 3 p. 2 p. 1 p. 0 p. Gk.
48 25 3 5 15 155-140

Stanislav Kozuch 45 92,08 1257/1365 9 93,75 285/304
Ruczuj Gellért 9 85,64 179/209 0 0 0

Az eddigi MOL Liga-helyezések

2012-13: 2011-12: 2010-11: 2009-10: 2008-09:
2. 3. 1. 4. HC: 1., SC: 2.

A többi csapat előzetese

Újpest

Ferencvárosi TC

ASC Corona 2010 Brasov