MOL Liga-előzetes: Dab.Docler

2013.09.02. 08:34 |
Az előző évad bajnoka tovább erősített, sorozatban harmadszor nyerné meg a ligát

Hétfő délután elkezdődik a MOL Liga 2013-14-es szezonja, amely előtt áttekintjük, mi történt a nyáron a mezőny hét csapatával. Sorozatunk utolsó részéhez érkeztünk, az előző évad bajnokához, a Dab.Doclerhez. A dunaújvárosi alakulat folytatja a megkezdett komoly szakmai munkát, és sorozatban a harmadik bajnoki címére készül.

dab

Jöttek: Erdélyi Tamás (FTC), Ivan Homutov (orosz, Berkut Kijev, UKR-1.), Henrich Jabornik (szlovák, Skalica, SVK-1.), Jonas Johnson (másodedző, svéd, Frölunda), Janis Kalnins (lett, Metalurgs Liepajas, BLR-1.), Ladányi Balázs (Bolzano, ITA-1.), Randy Smith (kanadai, erőnléti edző)

Mentek: Marek Chvatal (cseh, ?), Erdélyi Péter (visszavonult), Kiss Dániel (Fehérvár), Jozef Mihalik (szlovák, ?), Papp Csaba (UTE), Strenk Hunor (edző), Vaszjunyin Artyom (FTC)

Edzők: Stephan Lundh, Jonas Johnson

dabA DAB is nagyon korán, már augusztus elsejétől jégen edz, amit a hónap során hat felkészülési mérkőzéssel egészített ki a csapat. Az első barátságos mérkőzését 15-én egy Sanok elleni szétlövéses vereséggel kezdte, majd másnap a lengyel Katowicét verte 9-4-re.

A csúcspontot a felkészülésben a rangos Docler Kupa jelentette, amit első alkalommal rendezett meg a Dunaújváros. Nagyon erős ellenfeleket csábított el a klub a tornára, amelyek közül a Cracovia Krakowot megverte a csapat, majd a német Bietigheim Steelers elleni 4-3-as vereség után a Pöstyén ellen is diadalmaskodott, ami bravúrnak számít, hiszen a csapat a szlovák élmezőnybe tartozik. A barátságos meccsek sorát Pöstyénben egy 5-0-ra elveszített meccsel fejezte be a Dab.Docler.

Nyolc év után tér vissza a csapatba Ladányi Balázs, aki az érkezők közül talán a legnagyobb erősítés a csapatnak. Visszatért Dunaújvárosba Erdélyi Tamás is, akinek bátyja, Erdélyi Péter az elmúlt szezon után vonult vissza. Légiósokkal is bővült a keret, a KHL-ben is jégre lépett orosz Ivan Homutov, a lett kapus Janis Kalnins és a szlovák hátvéd, Henrich Jabornik érkezett.

A távozók közül a legnagyobb veszteség talán Kiss Dániel, aki a Fehérvárba igazolt, de megvált a vezetés két légiósától, Marek Chvataltól és Jozef Mihaliktól. Papp Csaba az UTE játékosa lett, Vaszjunyin Artyom pedig a Ferencvárosban folytatja. A szakmai stábban is történt erősítés, Lundh mellé érkezett egy svéd másodedző, Jonas Johnson, valamint egy erőnléti tréner, Randy Smith is dunaújvárosi lett.

„Alapvető célunk a csapatépítés, – mondta id. Azari Zsolt, a Dab.Docler ügyvezetője – mert a legfontosabb, hogy szisztematikus munka folyjék, ezért jelentősen megerősítettük a személyzetet. Szeretnénk a világot elhozni Dunaújvárosba, hogy ne a játékosoknak kelljen elmenniük a megfelelő képzésért. Az előző idény kerete 80 százalékban megmaradt, az új igazolásaink viszont jelentős erősítést jelentenek, egyértelműen növelik a színvonalat. Továbbra is bízunk Stephan Lundh vezetőedzőben, aki többször bizonyította, hogy európai szintű tréner. Sokáig rimánkodtam az égiekhez, hogy olyan bajnokságunk legyen, amelynek hosszú távon is azonosak a szabályai és a mezőnye: ehhez az állandósághoz mi azzal tudunk hozzájárulni, hogy ismét megnyerjük a MOL Ligát!”

A címvédő hétfőn 18.00-tól az Érsekújvár ellen kezdi az új MOL Liga idényt, a mérkőzést televíziós partnerünk, a DIGI Sport élőben közvetíti.

2012-13

Alapszakasz: 1. hely
M. 3 p. 2 p. 1 p. 0 p. Gk.
48 32 4 2 10 204–116

Peter Sevela 33 93,15 967/1038 10 94.78 309/326
Kiss Tamás 15 32.02 435/474 1 100 4/4

Az eddigi MOL Liga-helyezések