MOL Liga: hétvégi előzetes

2014.09.19. 10:00 |

Pénteken beindul a nagyüzem a MOL Ligában, jön az első teljes játéknap, aztán keddig mindennap rendeznek legalább egy meccset.

Az idény az Újpest–HC Nové Zámky bajnokival indult még szerda este, és egészen príma, tizenegygólos előadást láttunk.

PÉNTEKEN is jégre lépnek a lila-fehérek, méghozzá a Debreceni HK-nál, amely az első MOL Liga-meccset jelenti majd a Hajdúságban. Az újonc csapatkapitánya, Ladányi Balázs az idény előtti utolsó sajtótáékoztatón elmondta: "A fiataloknak még idő kell és néhány kör, hogy fel tudják venni a Liga ritmusát. Jevgenyij Muhin edző mindent megtesz, hogy az elvárásoknak mindenki megfeleljen és az egészen apró dolgokat is sikerüljön rögzíteni az ifjabbak fejében is."

Ezután következik a Dab.Docler és az ASC Corona Brasov összecsapása, amely azért érdekes, mert tavasszal éppen a sárga-kékek ejtették ki az akkori címvédőt az elődöntőben, nem kis meglepetésre.

"Látni kell, hogy a mezőny nagyon kiegyenlítődött, elég csak az Újpest-Érsekújvár mérkőzést venni példaként. Nem is kérdés, hogy minden egyes győzelemért vért kell majd izzadni. Csapatként, és csakis csapatként tudunk majd sikereket elérni!" - mondta a DAB új csapatkapitánya, Gröschl Tamás.

Akispadon is új emberek irányítanak: az Acélbikákat a kanadai Don MacLean, a farkasokat pedig a szlovák Miroslav Ihnacák. Ehhez jön még, hogy a Brassó legnagyobb nyári igazolása, Mihály Árpád most tér vissza a MOL Ligába, amelyet 2010-ben a HC Csíkszereda tagjaként már megnyert, ráadásul akkor őt választották a legjobb csatárnak. Mostani fellépéséhez pluszadalék, hogy új klubja Újvárosban játszik, ahol az előző, az Alba Volán a legnagyobb rivális.

A 2014–15-ös MOL Liga nyitómeccsét négygólos hátrányból is megnyerő címvédő HC Nové Zámky a HSC Csíkszereda ellen szerepel pénteken. Az Erdélyből útnak induló csapatban számos fiatal most játszik majd először ezen a szinten, mellettük pedig a svéd vezetőedző, Christer Dreberg is első MOL Ligás mérkőzésére készülhet. Jelentős skalp lenne számukra, ha pontot/pontokat tudnának szerezni a címvédő ellen. A Nové Zámky csatára, Lubomir Hurtaj korábban három évet játszott a HSC-nél, majd az előző szezont Dunaújvárosban kezdte, onnan igazolt év közben a szlovákiai csapathoz, jól ismeri tehát a ligát és a pénteki ellenfelet is.

Majoross Gergely ugyanakkor először kapta meg a lehetőséget, hogy felnőtt csapatot irányíthasson vezetőedzőként. A Miskolc–Ferencváros mérkőzésen több fradista is fellép, akik az előző idényben még Jegesmedveként hokiztak, ilyen Hegyi Ádám, Rafaj Attila és Vladimir Dubek is. Győri Tamás ugyanakkor kidőlt a sorból, keresztszalagszakadása miatt a szezonban már nem is játszhat.

"A Fradi egyik legnagyobb erénye, hogy gyorsan tudnak kontratámadásokat vezetni. Kitűnő csatárai vannak, akik nagyon hamar képesek gólveszélyes helyzeteket teremteni. Nekünk azonban azokat a játékrészeket kell erőltetnünk, amelyekben jobbak vagyunk" - nyilatkozta Majoross, míg Győri érthetően szomorúan beszélt: "Nagyon sajnálom, hogy nem tudok a csapatom segítségére lenni a szezonban, mivel keresztszalag szakadásom van. A rehabilitációm közel hat hónapos lesz."

SZOMBATON már Miskolc–Csíkszereda rangadóra kerül sor, ami azt jelenti, hogy a borsodi szurkolóknak egymásután kétszer is lehetőségük van a helyszínen megnézni a csapatukat. Ide tartozik, hogy Becze Tihamér, aki az elmúlt időben az egyik legeredményesebb csatára volt a HSC-nek, most sárga-fekete mezben korcsolyázik majd jégre korábbi csapata ellen.

VASÁRNAP következik Ladányi Balázs tétmeccses visszatérése Újvárosba, hétfőn pedig már hét meccsel a hátunk mögött követhetjük a folytatást élőben, vagy a MOL Liga Tv-vel, amely a molliga.eu honlapról érhető el regisztrálás után 500 forintos napijeggyel vagy 8500 forintos éves bérlettel.

Természetesen az icehockey.hu és a molliga.eu oldalon, illetve mobilon az új MOL Liga-applikáción keresztül is figyelemmel kísérhető a bajnokság, emellett Facebookon és Twitteren is lehet követni a MOL Ligát, utóbbi platformon a @CEHL_MolLiga nevet érdemes keresni.

A HOSSZÚ HÉTVÉGE PROGRAMJA

Péntek