MOL Liga: egygólos HSC, DAB és MAC győzelem

2015.10.27. 21:27 |

A MOL Liga keddi játéknapján három találkozóra került sor, a magyarországi körútjáról hazafelé tartó Csíkszereda ma Debrecenben lépett jégre, Brassó négy nap alatt harmadik meccsét játszotta Budapesten - ezúttal a Tüskecsarnokban -, míg az UTE Dunaújvárosba utazott.

Debreceni HK – HSC Csíkszereda 5-6 hu.

A házigazda továbbra is Artyom Vaszjunyin nélkül volt kénytelen kiállni, hiányában Dancsfalvi kapta meg a C betűt, jó hír viszont a klub számára, hogy kiderült, Ustyanstev szárkapocscsontja mégsem tört el, így lényegesen kevesebbet kell majd kihagynia, mint korábban gondolták. A találkozón a vendég együttes kezdett jobban, a rangidős Moldován már az első percben betalált. Az első büntetést a HSC ellen ítélték a játékvezetők, mégsem a DHK szája íze szerint alakult a két perc, Tambijevs Berlevet indította, aki hátrányból is betalált. Egy perccel később Bronson Kovács révén viszont javított a házigazda, így végül kihozta nullára az emberfórt. A folytatásban felpörgött a Debrecen, A 15. percben Hetényi egalizált, majd nem sokkal később Kaskov fordított Berta és Troshin közreműködésével. A második játékrész első cseréjében ismét meg tudta lepni ellenfelét a HSC, Berlev lőtte meg második gólját tizenhárom másodperccel a kezdőbedobás után, így döntetlennel folytatódott a találkozó. A harmad végén Mihály és Antal büntetése révén került kettős hátrányba a vendég, de miután ezt kivédekezte a harmadik harmad elején, Mahdzeyeu fordította meg az állást. Tíz perccel a dudaszó előtt viszont ismét egyenlíteni tudott a DHK, Troshin talált be Peksa kapujába, Berta és Hetényi voltak a segítői. Az 57. perc elején a házigazda került kettős emberelőnybe, Berta pedig három gólpassz után megszerezte a gólját is a találkozón. A találat után rögtön paprikássá vált a hangulat, a házigazdától Kovács kapott 2+2+5+20 perc büntetést, azaz végleges fegyelmit, míg a másik oldalról Tambijevs kapott 2+2-t. A dupla kisbüntetés a két fél nézeteltéréséből adódott, így az csak személyi kiállítás volt, az eredményjelzőre nem kellett felkerülnie, így létszámbeli különbséget sem eredményezett, nem úgy, mint a hátulról lökésért ítélt végleges, aminek következményeképpen öt percen át volt kénytelen hátrányban játszani a DHK. Ezt toldotta meg Könczei kisbüntetése az utolsó perc elején, amikor már időt kért a HSC vezetőedzője, majd 20 másodperccel később öt a háromban kiegyenlített a vendég együttes. A fordulatos találkozó tehát hosszabbításban folytatódott, ahol újabb büntetést szedett össze a házigazda, így a 63. percig hátrányban játszott, ekkor Ozols értékesítette az emberfórt, az aranygóljával pedig két pontot csent el a harmadik helyen álló Debrecentől.

Dimitrij Romanov, Debreceni HK: – Úgy látszik, az edzői utasítások nem jutnak el a játékosaink tudatáig… Eddig úgy nyertük a meccseinket, hogy a fontos emberelőnyös szituációkat kihagytuk. Most ezeket belőttük, erre kikaptunk. Mit lehet ezek után mondani?

Artur Oktjabrov, HSC Csíkszereda: – Nagyon érdekes, fordulatokban és érzelmi kirohanásokban is gazdag meccset vívtunk. A játékunk minősége hagyott némi kívánnivalót maga után, de legalább volt tartása a csapatnak. Erre lehet építeni.

Dunaújvárosi Acélbikák – UTE 3-2

Lee Gilbert Duschek mellett döntött a kapusposztot illetően, Újpest portáját nem meglepő módon ezúttal is Sila őrizte. Az első harmadban kétszer is előnyben játszhatott az UTE, mégis a DAB szerzett vezetést a 15. percben Peterdi jóvoltából. A szünetet jelző dudaszó előtt néhány másodperccel viszont egyenlíteni tudott az UTE, Kiss Dániel talált be Nemes és Garbacz átadásából. A második játékrészben kicsit visszavettek az iramból a felek, kevesebbet lőttek kapura és gól sem született. Nem úgy a harmadik harmadban, aminek az elején Busbacher szerezte vissza a vezetést a házigazdának, majd a 48. percben Azari növelte az előnyt. Az 53. percben Mihalik Virág passzából zárkóztatta fel csapatát egy gólra, de egyenlíteni nem sikerült, így otthon tartotta a három pontot a Dunaújváros.

Lee Gilbert, Dunaújvárosi Acélbikák: - Nagyon kemény csata volt. Előttünk álló csapatot sikerült legyőznünk, ami különösen nagy jelentőséggel bír, mindenki nagy szívvel hokizott. Hasonlóképpen kell játszanunk a jövőben is, védekező stílusban kell hokiznunk egy ilyen fiatal csapattal. Készülünk tovább a pénteki meccsre!

Szilassy Zoltán, UTE: - A hozzáállással voltam elégedetlen, tudtuk, hogy kemény meccs lesz, mégsem pörögtünk fel - 3-1-nél kezdtünk játszani, de akkor már késő volt.

MAC Budapest – ASC Corona 2010 Brasov 2-1

A vendég együttesnél a magyarországi körút harmadik állomásán sem lépett jégre Mihály Árpád, de más hiányzója nem volt Brassónak, a kapuban Tőke kapott lehetőséget. A másik oldalon a hasonlóan fiatal Arany védhette a MAC kapuját, a hiányzók között pedig Tokajit és Stipsiczt jegyezhettük fel. Álmosan kezdtek a csapatok, de már az elején kialakult egy enyhe hazai fölény, ez a negyedik perc végén érett góllá, amikor Terbócs István Nagy Krisztián lövésének kipattanóját küldte vissza a hálóba. Nem sokkal később a Corona került előnybe, de az ebből adódó mezőnyfölény nem eredményezett gólt. A 17. percben a MAC került kettős előnybe, de jól működött a Brassó speciális egysége, nem született gól egészen a második harmad közepéig. Akkor Ian McDonald egy szép egyéni akcióban cselezte ki Tőkét, miután a Brassó védelme szabadon hagyta a harmad közepén. A folytatásban hasonló mederben csordogált a játék, előnyben veszélyeztetni tudott Keresztes Ottó együttese, egyenlő létszámnál viszont többnyire a MAC akarata érvényesült. Gól viszont nem esett egészen a harmadik harmad végéig, amikor Molnár Zsolt tette hirtelen izgalmassá a meccset, elrontva ezzel Arany karnyújtásnyira lévő shutoutját. A fennmaradó három és fél percben viszont nem tudott közelebb kerülni a Brassó, így a MAC otthon tartotta a három pontot, ezzel egy pontra közelítette meg az élen álló Jegesmedvéket.

Majoross Gergely, MAC Budapest: – Nem volt ez könnyű győzelem, domináltunk, viszont nem lőttük be a helyzeteinket. Az ellenfélnek nem adtunk sok lehetőséget, az egyetlen kapott gólunk az 57. perc után született, az is egy nagy hibából. Tartottunk magunkat a játéktervhez, ez a legfontosabb, elégedett vagyok a játékunkkal, még ha az eredménnyel nem is teljesen.

Keresztes Ottó, ASC Corona 2010 Brasov: – Felkészültünk erre a meccsre, habár a MAC van olyan jó, hogy nem is kell nagyon motiválni senkit. Megtettünk mindent, mert szerettünk volna pontot szerezni, ám nem sikerült. Egyéni hibából kaptuk a második gólunkat, kicsit balszerencsések voltunk, a MAC pedig kiváló légiósai és gyors fiataljai révén innen már nyert.