MOL Liga - az elődöntők MVP-je: Matt Boyle

2015.02.27. 10:00 |

Miskolc veretlenül jutott tovább a MOL Liga elődöntőjéből, azaz négyből négy meccsen győzött a tavalyi ezüstérmes Brassó ellen. A sikerhez több tényező is hozzájárult, a kiváló kapusteljesítmény hatékony védelemmel párosult, a támadósor pedig szintén tette a dolgát. A Jegesmedvék hátvédje, Matt Boyle a védekezésből és a támadásból egyaránt kivette a részét, hiszen védőként három gólt és két gólpasszt jegyzett a sorozatban amellett, hogy hozzájárult Brassó góllövőinek hatástalanításához. Ezért a teljesítményéért választottuk őt az idei MOL Liga elődöntő sorozatának legértékesebb játékosának.

Majoross Gergely, Miskolc vezetőedzője a következőket mondta róla: „Ő a legbiztosabb hátvédünk, nagyon jó védekező, erős, határozott és kellemetlen ellene játszani. Minden meccsen keményen dolgozik és teszi a dolgát, ehhez társul a ponterőssége, minden csapatnak az az álma, hogy ilyen védővel rendelkezzen. Az ő góljával egyenlítettünk az első meccs utolsó percében, a második mérkőzésen pedig két gólt is szerzett. Neki volt a legjobb +/- mutatója a liga alapszakaszában. A szezon kezdete előtt az egyik legjobb védekező hátvédnek számított, mostanra viszont kiváló védő vált belőle minden értelemben.”

Miben rejlik a siker kulcsa Miskolc számára a Nové Zámky elleni döntőben?

Ahhoz, hogy sikerrel vegyük az akadályt a Nové Zámky elleni döntőben, okos, fizikális játékot kell játszanunk. Rengeteg energiát kell fektetnünk a játékunkba és közben folyamatosan tartanunk kell a pozíciónkat, hiszen ez egy nagyon jól képzett csapat.

Mi a legnagyobb különbség a Miskolc idei és tavalyi gárdája között?

A legnagyobb különbség ebben a szezonban a csapategység és az, hogy csapatként tudunk jól játszani. Ebben az évben nem egy-egy játékosra támaszkodunk az egyes sorokban, hanem minden sornak megvan a szerepe a sikerességünkben, mindenki hozzájárul ahhoz.

Mi késztetett arra, hogy egy második évre is visszatérj Magyarországra?

Nagyon élveztem az első szezonomat Magyarországon, a pályán kívül pedig nagyon tetszett a magyar konyha és a kultúra is. A miskolci szurkolók nagyon kedvesek, általuk otthon éreztem magam már az első évben. A csapattársaim szuperek voltak és nem szándékoztam mással játszani, mint ezekkel a remek srácokkal. Láttam a potenciált, ami a csapatunkban rejlett és részese szerettem volna lenni. A klub és a menedzsment szintén nagyon jó volt hozzám, így nem volt nehéz döntés, hogy visszatérjek Miskolcra.

A második magyarországi szezonod során megfordult a fejedben a magyar válogatottság lehetősége?

Ha valamikor is lehetőségem lenne nemzeti szinten játszani, úgy gondolom, nagy megtiszteltetés lenne ezt az országot képviselni.

Fotó: Mudra László - MJSZ