MOL Liga: a sorrend változatlan

2016.02.04. 21:58 |

A csütörtöki játéknapon négy meccset rendeztek a MOL Ligában, azaz a mezőnyből csak a DHK pihent, akit egy mai pontszerzéssel akár meg is előzhetett volna az Újpest, de nem így alakult.

Dunaújvárosi Acélbikák – Sport Club Csíkszereda 3-6

A 11. percben kétszer is betalált a vendég alakulat: előbb Dyadyushko majd fél perccel később Moldován vette be Lajcs kapuját. Revák hozta közelebb kapás lövésével a Bikákat a 16. percben. Kiegyenlített játékot hozott ettől függetlenül a harmad.

Szétesett a hazaiak játéka a második játékrészben, ezt már a harmad elején kihasználta a vendég együttes Dyadyushko révén. Tambijevs góljával a 34. percben már három volt a különbség, két perccel később pedig Salló emberhátrányban szerezte meg a vendégek ötödik gólját.

Az utolsó harmadban Revák és McCann góljaival közelebb került a DAB, ám Antal gólja végérvényesen eldöntötte a találkozót.

Lee Gilbert, DAB: – Az egész szezonban az volt az erősségünk, hogy sosem adtuk fel a küzdelmet, bármit is mutatott az eredményjelző tábla. Ez most sem volt másként, bár küzdelmes mérkőzésen megint kikaptunk. Ettől kezdve a Magyar Kupa-kiírást figyeljük, és készülünk a következő bajnokságra.

Artur Oktyjabrov, SC Csíkszereda: – Tét nélküli mérkőzést játszottunk, amelyen végig remekül koncentráltunk és teljesen megérdemelt győzelmet arattunk. Számunkra véget ért a Mol Liga, mostantól a román bajnokság az elsődleges feladatunk.

Fehérvár AV19 – ASC Corona Brasov 6-1

Az első harmad egyetlen találatát Mitchell Holmberg szerezte, majd a második közepén duplázott. A házigazda harmadikját Kocsis Ferenc szerezte meg, majd alig több, mint egy perccel később Grieve góljával már négy volt közte. A második szünet előtt nem sokkal Holmberg alakította napi teljesítményét mesterhármassá.

Ezzel cserepadra küldte Tőke Zoltánt, akit Béres Szilárd váltott a Brassó kapujában a harmadik harmadra. Őt Hamvai Szilárd avatta fel a 44. percben, ezt követően viszont már nem esett Volán-gól. A másik oldalon Tranca Daniel szépített az 51. percben, ezzel kialakítva a 6-1-es végeredményt.

Tyler Dietrich, Fehérvár AV19: – Jó játékot mutatott a csapat, végig uraltuk a mérkőzést. Ahogy közeledik a rájátszás, direkt kértem a játékosoktól, hogy úgy játszanak, mintha már ott lennének, azt hiszem, ez teljesült is.

Keresztes Ottó, ASC Corona Brasov: – Örülök, hogy a fiúk nem adták fel, habár nagyon sok sérültünk van, és ez rányomta a bélyegét a játékunkra. Tudtuk, hogy a Fehérvárnak jól korcsolyázó csapata van, mi ugyan próbáltuk ebben megakadályozni, csupán ennyire tellett. A lényeg, hogy a harmadik harmadot nem veszítettük el.

FTC – DVTK Jegesmedvék 3-7

Érdekes felállásban kezdett a hazai csapat, Valecko és Suoraniemi is csatárt játszott védő létére. A DVTK beszorította a Fradit, meg is lett az eredménye, Dansereau volt eredményes. A Fradi egyszer-egyszer ért át Gyenes kapujáig, de sorra elhaltak a zöld-fehér támadások. Aztán a 8. percben a frissen kinevezett csatár Suoraniemi kerülte meg a DVTK kapuját, középre passzolt, Luomala nem hibázott.

Kettő perc sem telt el és máris ismét vezetett a DVTK Booras találatával. Egyre nagyobb nyomás nehezedett Budaira, a címvédő folyamatosan tűz alatt tartotta a házigazda harmadát. A játékrész derekához érve Tóth Adrián kerülte meg a hazaiak kapuját, majd betalált. Az ezt követő kettős fór elején kapust is cserélt a házigazda, Soós váltotta Budait, de az emberelőnyt nem tudta kihasználni a Fradi, majd a harmad vége előtt két perccel Dubek ugrott ki és lőtt szép gólt.

Emberhátrányban kezdett a Fradi a harmadik harmadban, az első cserében Booras bombázott a jobb felsőbe. Javarészt a vendég együttes akarata érvényesült, a harmad felénél ismét emberelőnyös gól a DVTK részéről, ezúttal Somogyi talált a kapuba. A Fradi feladni látszott a meccset, sorra követtek el védekezési hibákat a zöld fehérek. Két gól is esett kipattanóból, ezek Booras és Fekti nevéhez fűződnek. A vége előtt Valecko kapott akadályozásért kettő percet, emberhátrányból szépített Suoraniemi, beállítva ezzel a 3-7-es végeredményt.

Greg Lindqvist, FTC: – Nem volt már tétje a mérkőzésnek, nekünk az a lényeg, hogy kedden bebiztosítottuk a rájátszásba jutást. Ezen a meccsen mindenkinek lehetőséget adtam, csupán az volt a fontos, hogy hozzuk le sérülés és eltiltás nélkül – ez sikerült.

Jason Morgan, DVTK Jegesmedvék: – Nem volt könnyű mérkőzés, de amiért jöttünk, megszereztük, vagyis bebiztosítottuk az alapszakaszgyőzelmet.

MAC Budapest – UTE 6-3

A házigazda kezdett jobban a Tüskecsarnokban, a gólszerzést Tomas Klempa kezdte meg a 9. percben, majd nem sokkal a szünetet megelőzően szintén ő adott jó passzt előbb Pozsgai Tamásnak, majd Ian McDonaldnak.

A háromgólos előnyt Terbócs István növelte a meccs feléhez közelítve, majd a 34. percben már öt volt közte, ismét McDonald volt eredményes.

A harmadik harmad elején Eric Pance korongja jutott át a MAC fiatal hálóőrén, Arany Gergelyen, majd az 51. és 52. percben is betalált az UTE, előbb Kiss Dániel – hátrányban –, majd Dömötör Róbert. A végeredményt mesterhármasával állította be McDonald, harmadjára is Klempa készített elő neki.

Majoross Gergely, MAC Budapest: - Az volt az elsődleges célunk, hogy tudjunk elég motivációt találni annak ellenére, hogy tudjuk, hol végeztünk az alapszakasz végén. Erre jó előjeleket mutattunk az edzéseken és ennek megfelelően kiválóan is kezdtük ezt a mérkőzést. Majd miután eldöntöttük a javunkra, csináltunk olyan hibákat, amelyeket én nem szeretnék látni, de örülök, hogy abból is vissza tudtunk állni a helyes útra. Összességében boldog vagyok azzal, amit láttam.

Szilassy Zoltán, UTE: – Nem álltunk bele a mérkőzésbe eléggé, a tétnélküliségre nehéz a játékosokat felkészíteni, akkor is, ha tudjuk, hogy nekünk esetleg múlhat a pályaelőny ezen. Sajnos az elején nem játszottuk azt, amit kellett volna, nem voltunk elég egyszerűek. Nem korcsolyáztunk eleget az elejétől, hiányoztak a letámadások, az ütközések a védekezésnél meg elkéstünk. A harmadik harmadban már mentek a lábak, ott szoros lett a meccs, de ha ez egy tétmeccs lett volna, akkor más lett volna a játék képe.