MOL Liga: a Miskolc kikapott Pesterzsébeten

2014.01.31. 23:47 |
A Ferencváros, a Csíkszereda és az Érsekújvár győzött ma.

A MOL Liga pénteki játéknapján három mérkőzést rendeztek. A Ferencváros legyőzte a Miskolcot, az Érsekújvár nyert Brassóban, a Csíkszereda pedig az UTE ellen diadalmaskodott.

Pesterzsébeten a mérkőzés első harmada kiegyenlített játékot és nagy küzdelmet hozott, látszott, hogy mindkét csapat nagy hangsúlyt helyez a védekezésre. Így is akadtak kisebb-nagyobb helyzetek, de a kapusok állták a sarat. A 16. percben Kiss maradt egyedül a miskolci kapu előtt, és az oldalról kapott korongot kapásból lőtte a hálóba. Két perccel később Fliszár húzott el a bal oldalon, majd kilőtte a felső sarkot. Alig telt el 39 másodperc, amikor az emberhátrányban lévő Fradi gólt lőtt: egy kivágott korongot Lencsés vágott a hálóba. Másfél perc múlva Sijka oldalról talált be a miskolci kapuba. Bob Dever azonnal időt kért és kapust cserélt, Gyenes állt a háló elé. A 28. percben Dubek kerülte meg a hazai ketrecet és húzta a hálóba a korongot. A miskolci védelem megint elaludt, így 16 másodperccel később Dancsfalvi mattolta Gyenest közelről. A 31. percben egy szépen kipasszolt támadás végén Metcalfe vágta a korongot a hálóba. Ezután emberelőnyben Durco korcsolyázott be a kapu elé, és Knox passzát nem hibázta el. Nem telt el egy perc amikor a miskolci védők Sjödint hagyták őrizetlenül, és ő kihasználta a helyzetét. A harmadik harmad 3. percében Durco a saját harmadából indította az egyedül kiugró Hajóst, aki szépen fejezte be a szólóját. Az 52. percben kavarodás támadt a miskolci kapunál és a korong Nagy révén bepattant a gólvonal mögé.

A kötelező győzelem behúzása volt a célja a HSC-nek az Újpest ellen. Ennek ellenére a hazai csapat lazán kezdte a találkozót és a vendégek már az első percben vezetéshez jutottak Coleman góljával. A gólt követően a HSC fokozatosan nőtt az ellenfele fölé. Előbb Hruby, majd Szőcs mattolta Pleszkánt megfordítva az eredményt, ami a harmad végégig nem is változott. A második játékrész langyosra sikerült. A 26. percben egy szép akció során Mihály növelte a házigazdák előnyét. A folytatásban hiába játszott fölényben a HSC további gólokat nem tudtak szerezni. Az utolsó harmad eleje hasonlított az második játékrészre, ám fokozatosan fáradni kezdett z Újpest. Ezt pedig a HSC könyörtelenül kihasználta. Curilla, Szőcs és Kulha is betalált kialakítva a végeredményt.

Brassóban Weissmann korai gólja nyitott, amire Saluga válaszolt, a 11. percben pedig Fodor révén a vezetést is átvette a Brassó. Uhnák azonban egalizált, Stefanka pedig még az első játékrészben kettősre növelte az érsekújvári előnyt. A másodikban Sucharda is betalált, a záró harmadban pedig Zsók góljával szépített a Brassó, a végeredményt viszont Caladi révén az Érsekújvár állította be.

Ferencváros Budapest ESMTK - Miskolci Jegesmedvék  6-5 (1-1, 4-3, 1-1)

misBob Dever (vezetőedző, Miskolc) - "Az első harmad véleményem szerint rendben volt, a másodikban sajnos a védekezésben nem voltunk a helyzet magaslatán. Kapuscserével probálkoztam, de a harmadik harmadban a Fradi egy ellentámadásból nyerni tudodtt. A jövőben nem engedhetünk meg magunknak ilyen bakit, ha a négy közé akarunk kerülni."

ftcDobos Tamás (vezetőedző, FTC Budapest ESMTK) - "Jó mérkőzést játszottunk, a küzdelem diadala volt a mai meccs. Szerencsére mindig a kellő időben lőttük a gólunkat, így a végén itthon tartottuk a három pontot."

HSC Csíkszereda - UTE  6-1 (2-1, 1-0, 3-0)

hscGál Sándor (vezetőedző, HSC Csíkszereda) - „A kötelezőt teljesítettük, megvan a három pont. Ezért harcoltunk. Nehezen indult. Az első perces gólokról már nem is tudom mit mondjak. Furcsa az egész. Remélem, hogy ez volt az utolsó. A vége felé elkaptuk a fonalat. Jól játszottunk, remélem a továbbiakban is ez folytatjuk. A két új játékos hasznára válhat a csapatnak. Nehéz egy új csapatba beilleszkedni, időt kell még nekik.”

uteFekti Bálint (vezetőedző, Újpesti TE) - „Jól kezdtük a mérkőzést. Két harmadon keresztül bírtuk is. A harmadik harmadra fejben elfáradtunk egy picit. A mérkőzés kérdőjeles momentumai mindig a másik oldalra dőltek el. Kár volt az utolsó tíz percért, addig egy jó meccset játszottunk.”

ASC Corona Brasov - HC Nové Zámky  3-5 (2-3, 0-1, 1-1)

braKari Rauhanen (vezetőedző, ASC Corona Brassó) - "Röviden: ha adsz 5 ajándékgólt az ellenfélnek, és csak hármat lősz, akkor nem tudsz nyerni. Csalódott vagyok a mérkőzés miatt, és hogy 3 pontot elveszítettünk. A támadójátékunk nagyon jó volt, viszont az egyéni hibák tönkretették a meccsünket. Mindig azt mondom a srácoknak, hogy tiszteljék a szlovák ellenfeleket, mert ők már az anyatejjel isszák magukba a hokit."

nzPavliga Jan (csapatvezető, HC Nové Zámky) - "Jó volt a mai mérkőzés. Az első harmad végén hiába vezettünk egy góllal, nem játszottunk olyan jól, ahogy szerettünk volna. A második harmadban mi domináltunk, ekkor már biztos voltam benne, hogy nyerni fogunk. A harmadik harmad már csak megerősítette, hogy mi visszük el a három pontot. Szeretnék gratulálni a csapatnak a jó meccsért."