MOL Liga, a hét játékosa: Tyler Metcalfe

2015.01.02. 16:59 |

Harminc lejátszott mérkőzéssel a MOL Liga alapszakaszában a Miskolci JJSE a tabella első helyén áll, egy ponttal megelőzve a DAB.Doclert és két ponttal a harmadik helyen álló Érsekújvár előtt. Mindkét említett riválissal megmérkőzött Majoross Gergely csapata a 15. játékhéten, Dunaújvárossal szemben 4-1, Érsekújvár ellen 5-2 arányban győzni tudott a sárga-fekete gárda. A hat értékes pont megszerzésében nagy szerepet játszott Tyler Metcalfe kimagasló játéka, aki a két mérkőzés során összesen három gólt és két gólpasszt jegyzett, így ez alkalommal ő lett a hét játékosa.

Jelenleg az első helyen áll a Miskolc, hogy látod, mi a különbség az idei csapatban az előző szezonbelihez képest úgy a jégen, mint azon kívül?

Először is, sok új arc van a keretben ebben a szezonban, akik mind jól beilleszkedtek, a kapusaink kiválóan teljesítenek, jól edzettek vagyunk, szilárd a védelmünk és ügyes csatáraink vannak. Az előző évben gyengébben álltunk a kiegyensúlyozott teljesítmény terén, ami nagy gond volt, ebben az évben jobb munkát végeztünk annak érdekében, hogy a győzelmek vagy vereségek függvényében ne kerüljünk se túl mélyre, se túl magasra.

Mi lehet a kulcsa annak, hogy Miskolc a tabella első helyén végezzen az alapszakaszban?

Annak ellenére, hogy jól kezdtünk, minimális különbségek vannak az ellen felek között a pontok tekintetében, így nem engedhetjük meg magunknak, hogy hátradőljünk, tovább kell fejlődnünk és harcolnunk minden meccsen az előttünk álló nehéz és mozgalmas Januári hónapban.

Mennyiben változott a MOL Liga az első, még Dunaújvárosban töltött szezonodhoz képest?

A legnagyobb különbség az első itt töltött szezonom és az idei között az, hogy már nincsenek kimagaslóan gyenge csapatok. Régebb a sereghajtók ellen gyenge játékkal is győzni lehetett, most viszont, ha nem játszol jól, a tabella végén álló csapatok le tudnak győzni. Ez a kiegyenlített mezőny pedig még izgalmasabb szezont eredményez.

Ha meg kellene győznöd egy észak-amerikai játékost, hogy Miskolcra igazoljon, milyen érveket hoznál fel?

Többször beszélgettem erről barátokkal és észak-amerikai játékosokkal, hogy Európában játszani nagyon különböző, mint Kanadában vagy az Egyesült Államokban, ami véleményem szerint igazán jó dolog. Más országok és kultúrák megismerése megváltozathatja egy ember életét. A Miskolc csapata évről évre jobbá válik, folyamatosan fejlődik. A létesítmények egyre korszerűbbek (új kültéri jégpálya, korigép, külön konditerem a csapatnak, csak hogy néhányat említsek), a szurkolók csodásak és véleményem szerint a jégen mutatott termék nagyon közel áll egy bajnoki cím megszerzéséhez. Miskolc egy csodálatos város és olyan szuper helyek vannak a környékén, amelyről egy átlagos turista kevéssé tudhat. Nem tértem volna vissza Miskolcra egy második szezonra is, ha nem szeretnék ennyire itt élni.

Fotó: Mudra László