MOL Liga – A hét játékosa: Teemu Elomo

2014.10.22. 15:53 |

A MOL Liga idei alapszakaszának egyik legnagyobb meglepetése kétségtelenül az Újpest előző szezonhoz viszonyított teljesítményjavulása volt.

Az elmúlt idényekben az UTE a mezőny sereghajtójaként szerepelt, ám ez a helyzet mostanra teljesen megváltozott, jelenleg a hatodik, egyben utolsó rájátszást jelentő helyen áll és csak két pontra van a negyedik helyezettől. Nagy szerepe van ebben az együttes első csatársorának, amely Teemu Elomo vezényletével gyártja a pontokat. A finn jelenleg 22 ponttal (9 góllal és 13 gólpasszal) vezeti a MOL Liga kanadai táblázatát. Az elmúlt hétvégén az Újpest pontot tudott szerezni a címvédő Érsekújvár otthonában, majd fővárosi riválisa ellen könnyedén győzött a Megyeri úton. Elomo a két mérkőzés során két góllal és három gólpasszal járult hozzá csapata sikeréhez és egyben saját maga sikeréhez is, hiszen teljesítményével ő lett az 5. MOL Liga hét játékosa.

„Nagy megtiszteltetés számomra, hogy engem választottak erre a díjra” – mondta Elomo az icehockey.hu-nak mikor arra kértük, válaszoljon néhány kérdésre.

Az eddigiekben kiválóan alakult a szezonja, milyen volt az ön számára ez az első pár hét a MOL Ligában?

Igen, egész jól ment eddig és szeretnék továbbra is eredményesen játszani, ugyanakkor jól is érzem magam itt!

Mi az első benyomása a MOL Ligáról?

A ligáról elmondhatom, hogy igazán nagy lehetőség van benne, jó légiósok játszanak itt és van jó néhány kiváló magyar játékos, főleg a fiatalabbak. Azt megelőzően, hogy Újpestre jöttem volna nem tudtam semmit a MOL Ligáról.

Hányadik helyet tűztek ki célul az Újpest számára ebben a szezonban?

Az UTE-nek csapatként egyetlen célja van idén és ez a rájátszásba jutás!

Az elmúlt években számos finn játékos volt sikeres ebben a ligában (például Anti Ojanen, Mikael Potila, Juha Hietamaki), mi lehet ennek az oka?

Finnország mindig jó játékosokat képez, jó edzői- és edzés rendszerekkel rendelkezik a legfiatalabb korosztályoktól, így a játékosok amikor idejönnek, már kész profik még akkor is, ha nem játszottak a legmagasabb finn ligában.