MOL Liga - a hét játékosa: Becze Tihamér

2015.01.29. 15:45 |

Két meccsel az alapszakasz vége előtt Miskolc vezeti a MOL Liga tabellát négy ponttal megelőzve a DAB.Doclert. Az elmúlt héten egy olyan Ferencvárost győzött le 9-2 arányban, amely többször borsot tört a Jegesmedvék orra alá a szezon folyamatán. Brassó ellen folytatódott a győzelmi széria, majd egy izgalmas meccsen szétlövés döntött a hazaiak javára Dunaújvárosban. A három mérkőzésen 16 gólt szerzett Miskolc csapata, melyből mindössze egy fűződik Becze Tihamér nevéhez, viszont emellett hét gólpasszt is jegyzett, ezért ő a hét játékosa.

Hogy értékelnéd eddig az első miskolci szezonodat?

Saját magam és a csapat eddigi teljesítménye is kitűnő, dolgozunk a további sikerekért.

Milyen volt először a hazai klubod, a HSC Csíkszereda ellen játszani?

Mindig furcsa a volt csapatod ellen jégre lépni, főleg ha hosszabb ideig játszottal ott. Tehát nekem is furcsa volt, de profi sportolóként ezt tudni kell kezelni.

Milyen ennyi észak-amerikaival együtt játszani?

Nagyon jó ilyen jól képzett játékosok között játszani. Könnyen ki lehet bontakozni mellettük, mert segítenek, ahol tudnak, plusz megértik, mit hogyan szeretnél megjátszani és alkalmazkodnak hozzá. A legképzettebb jégkorongozó, akivel játszottam viszont még mindig Vaclav Novak, nála képzettebb játékos véleményem szerint még nem játszott a ligában.

Miként tekintesz az esetleges lehetőségre, hogy magyar válogatottként szerepelj a jövőben? Mire lenne ehhez szükség?

Elég sok MOL Ligás játékos bekerül a bő keretekbe, szóval, ha az esélyt megkapom, majd az edző eldönti, hogy helyem van-e a csapatban vagy sem. Még három szezonon át kell Magyarországon játszanom ezen kívül, azt hiszem. Ezalatt jobb és jobb játékossá kell válnom.

Fotó: Mudra László - MJSZ