MOL Liga: 22. hét előzetes

2016.02.04. 10:10 |

Elérkeztünk az idei MOL Liga alapszakaszának utolsó meccshétvégéjéhez. Csütörtökön négy, szombaton két meccsre kerül sor, majd tíz nap szünet után kezdődik a rájátszás.

A legutóbbi találkozó, mindössze hat meccsel az alapszakasz végét megelőzően alakult ki, melyik az a hat csapat, amelynek február 17-én folytatódik a bajnokság. Az első két kiemelt DVTK és MAC mögött a Fehérvár, UTE, Debrecen végzett sorrendben, kedden pedig az FTC is bebiztosította helyét a Csíkszeredával szemben, aki így már biztosan a vonal alatt végez, ahogy a Dunaújváros és a Brassó is.

A tabella első hat helyén viszont még nem minden pozíció van kőbe vésve, az UTE és a DHK pontegyenlőséggel áll a negyedk-ötödik helyen. Az mondjuk már biztos, hogy egymás ellen játsszák a negyeddöntőt is, a két győztes meccsig játszott szériában viszont – ha három mérkőzésig jutnak a felek – még lehet jelentősége a hazai pálya előnyének, ami a negyedik helyezettet illeti. A másik negyeddöntő párosítása már kétségtelen, a Volán az FTC-vel mérkőzik meg, a tabella tetején álló két kiemelt DVTK és MAC pedig már a február 24-én kezdődő elődöntőre készülhet.

Csütörtökön tehát változtathat még a rangsoron a MAC-UTE találkozó, amely élőben megtekinthető lesz a MOL Liga TV-n 18.45-kor kezdődő felvezetéssel. Lejátssza ugyanakkor utolsó idei, hazai meccsét a Dunaújváros és otthon játszik a Fradi is, előbbi a Sport Clubot, utóbbi a címvédő Jegesmedvéket fogadja. A Fehérvár otthonába Brassó érkezik. Mindkét erdélyi csapat ezen a napon zárja a MOL Liga idényét.

Szombaton a DHK próbálhat szerencsét a MAC otthonában, és amennyiben ma úgy alakul, hogy a rangsor szempontjából érdekes lehet a találkozó, szintén megtekinthető lesz online a MOL Liga TV-n. Zárásként várható még egy parázs találkozó, a tabella első helyezettje a Volánt fogadja Miskolcon a válogatott szünet előtt.

A 22. játékhét programja:

2016.02.04 csütörtök, 18:15        Dunaújvárosi Acélbikák - Sport Club Csíkszereda
2016.02.04 csütörtök, 18:30        Fehérvár AV19 - ASC Corona Brasov
2016.02.04 csütörtök, 19:00        Ferencvárosi TC - DVTK Jegesmedvék