MOL Liga: 17. hét előzetes

2015.01.09. 13:46 |

A MOL Liga aktuális játékhetén 8 mérkőzés kerül megrendezésre, Miskolc és Dunaújváros csapata utazik Erdélybe, míg az utolsó rájátszást jelentő hatodik helyen álló Újpest kétszer fogadja hazai pályán a Debreceni HK-t. Az eredetileg vasárnapra tervezett FTC-UTE összecsapást eddig meg nem határozott időpontban játsszák le a felek, mivel a Pesterzsébeti Jégcsarnokban egyelőre nem kerülhet sor rá.

Pénteken a problémákkal küzdő Ferencváros utazik Érsekújvárra, a zöld-fehérek még nem tudják biztosan, mikor használhatják újra hazai pályájukat. „Egyelőre sajnos össze-vissza edzünk, csütörtökön a Népligetben edzettünk, de a felénél kértünk egy jégkészítést, mert olyan havas volt a pálya, és akkor elromlott a rolba. Úgy tűnik, a Kisstadionba tudunk menni majd edzeni, ami legalább már szabványméretű.”- nyilatkozta Szakács Ferenc vezetőedző. Emellett Tvrdek vállát meg kellett műteni, így ebben a szezonban valószínűleg már nem léphet jégre. A körülményeket tekintve nem lesz könnyű dolga a zöld-fehér gárdának a rájátszásba kerülni.

A Nové Zámky minden bizonnyal nagyon készül a pénteki találkozóra, mivel a két gárda legutóbbi összecsapásából a budapestiek jöttek ki jobban. Vasárnap pihenő nélkül utazik a felvidéki együttes Debrecenbe, mivel szombaton Léva ellen játszik a szlovák bajnokság keretén belül. A DHK-nak sikerült már meglepni a címvédőt, így az alapszakasz végéhez közeledve biztosan hajtani fog minden megszerezhető pontért a rájátszásba kerülésért.

A két Debeceni HK elleni mérkőzésre készülve a következőket nyilatkozta Szilassy Zoltán, az UTE vezetőedzője: „A playoff szempontjából fontos mérkőzés következik. A legutóbbi debreceni mérkőzésen az utolsó előtti percben vesztettünk pontokat saját hibánkból, pedig uraltuk a találkozót.  Nagyon fontos, hogy nyerjünk, ehhez a jó játék mellett 60 percnyi teljes koncentráció szükséges.”

A HSC Csíkszereda tíz mérkőzéssel az alapszakasz vége előtt 18 ponttal továbbra is a tabella utolsó helyén áll. Az Újpesttől való 14 pont lemaradás pedig azt jelenti, hogy az alapszakasz hátralevő részében minden mérkőzésén győznie kellene az erdélyi csapatnak, hogy teljesítse a bajnokság elején kitűzött célját, azaz a rájátszásba való bekerülést. Hétvégén előbb a harmadik helyezett DAB.Docler, majd a tabella-első Miskolc látogat Csíkszeredába.

Az idei alapszakasz utolsó romániai túrájára készül a Miskolci Jegesmedvék csapata ezen a hétvégén, Szombaton Brassóban, vasárnap Csíkszeredában lépnek jégre a Jegesmedvék. Majoross Gergely a helyzetkihasználás javítására és a fokozott fegyelemre teszi a hangsúlyt, hiszen egyik erdélyi csapat otthonában sem könnyű játszani, a Miskolcon könnyű ellenfélnek bizonyult HSC is tudott már meglepetést okozni a Vákár Lajos Műjégpályán. „A Csíkszereda ellen, ha nem koncentrálsz 60 percig, bajba kerülhetsz. Vezethetsz ellenük akár több góllal is, ha megérzik, hogy az ellenfél lazít, vérszemet kapnak, és sok gondot tudnak okozni. Ráadásul ilyenkor a lelkes közönségük tovább hajszolja őket, tehát nem könnyű ott játszani. Éppen ezért talán a legfontosabb feladat az lesz, hogy a lehető legnagyobb fegyelemmel kell játszani az első perctől az utolsóig, nem szabad egyénieskedni, csapatként kell működnünk.” – mondta a Jegesmedvék vezetőedzője.

A DAB.Docler éppen fordítva, előbb Csíkszeredában, majd Brassóban érdekelt, Donald MacLean eképpen tekint a csapat előtt álló hétvégére: Ezt már mindenki tudja, de azért nem lehet elégszer hangoztatni: „Erdélyben mindenkinek nagyon nehéz dolga van. A Csíkszereda csapata az utolsó helyen áll, ettől függetlenül nagyon keményen dolgozó csapat. Talán épp azért, mert már nincs mit veszteniük, nyomás nélkül játszhatnak, míg minket az első négyben hajszálak választanak csak el. Sosem egyszerű két meccset játszani két nap alatt, főleg ha a második ellenfél a Brassó csapata. Legutóbb otthon is látható volt, hogy nagyon közel van egymáshoz a két csapat, de azt hiszem egyenlő létszám mellett, okosan játszva jobban tudunk lenni, hiába vannak olyan játékosai a sárga-kékeknek, akik egy villanással meg tudják fordítani a játék menetét. Gyűjtögetnünk kell a pontokat, hiszen hamarosan itt az első elszámolás!”

A Corona Brassó 63 ponttal áll a tabella negyedik helyén, mindössze 3 ponttal lemaradva a második helyezettől, így a két hazai mérkőzésén egyértelműen a hat pont megszerzése a cél, hogy az alapszakasz végén az első két hely valamelyikén egyenesen az elődöntőbe juthasson. Jó eséllyel is indul a kék-sárga együttes, hiszen legutóbb idegenben tudta legyőzni a Jegesmedvéket, míg Dunaújvárosban büntetőkkel kapott ki. Brassó csapatából Pysarenko hiányzik majd ezen a hétvégén.

A 17. játékhét mérkőzései:

Péntek

18:00   HC Nové Zámky - Ferencvárosi TC