MOL Liga: 13. hét összefoglaló

2014.12.16. 11:18 |

A MOL Liga alapszakaszának tizenharmadik játékhetén hét mérkőzésre került sor két erdélyi, egy felvidéki helyszínen, illetve Debrecenben és Budapesten. A tabella elején módosult az állás, hiszen a DAB újra az első helyen áll, a címvédő Érsekújvár a második, míg Miskolc a harmadik helyre csúszott vissza.

Pénteken folytatta győzelmi sorozatát a Debrecen az FTC ellen. A térdműtétje után visszatért Ladányi volt a győzelem kulcsa, hiszen ő lőtte csapata egyetlen gólját a rendes játékidőben, majd a rávezetéseknél is az ő találata döntötte el a mérkőzést. A Nové Zámky mindkét budapesti csapattal megmérkőzött, előbb Újpesten tudott győzött 6-3-ra, majd Pesterzsébeten az FTC ellen egygólos vereséggel zárta a hetet vasárnap. A múlt héten három játékosával is szerződést bontó és további megszorításokat tervező zöld-fehér klubnál felrázta a csapatot az intézkedés, hiszen végig dominált a címvédő ellen, emellett a gólok mindegyikét hazai játékos ütötte.

Hétvégén a Jegesmedvék és az Acélbikák látogattak Erdélybe, a kiruccanás ezúttal a DAB.Doclernek sikerült jobban. A hazai pálya jelentős előnynek bizonyult a csíkszeredai együttes számára, így szombaton a tabella utolsó helyezettje meglepetést tudott okozni az aktuális favoritnak, a Miskolc csak büntetőkkel tudta legyőzni a HSC-t. Ezalatt a DAB.Doclernek sem volt könnyű dolga Brassóban, a szoros mérkőzésen végül Szappanos döntötte el a mérkőzést az Acélbikák számára, hiszen mesterhármast lőtt és egy gólpasszt is adott.

Vasárnap helyet cserélt a két együttes, Brassóban sem volt könnyebb dolga a Miskolcnak, sőt, a házigazdánál a sérüléséből visszatérő Zsók Levente második mérkőzésén egy gól és egy gólpasszt is jegyzett az 5-3-as győzelem során. Így a két idegenbeli mérkőzés alatt mindössze két pontot szerzett a sárga-fekete gárda. Csíkszeredában a DAB-is szoros mérkőzést játszott, az egygólos előnyt csak az utolsó percben tudta növelni a vendég együttes, beállítva a 4-2-es végeredményt. Sappanos ezúttal duplázott, hozzásegítve csapatát a maximális hat pont megszerzéséhez.

A 13. hét eredményei:

Péntek

18:00   Debreceni HK - Ferencvárosi TC 2-1 bü.

18:00   HC Nové Zámky - UTE 6-3

Szombat

18:00   HSC Csíkszereda - Miskolci Jegesmedvék 3-4 bü.

18:00   ASC Corona Brasov - Dab.Docler 3-4

Vasárnap