MOL Liga: a védelem volt a kulcs pénteken

2015.10.02. 22:21 |

Két shutout és két szoros meccs a MOL Liga pénteki meccsnapján.

Debreceni HK-HSC Csíkszereda 4-0

Magabiztosan győzött hazai pályán is a DHK erdélyi ellenfelével szemben, ahol több sérült is volt, Antal Zsombor, a Molnár testvérek, Péter Róbert, Papp Szabolcs és Oleg Blagoj sem léphetett jégre, de visszatért Kyle Heffernan, illetve az elmúlt egy hétben aláírt a klubhoz két orosz légiós, Anton Berljov és Maxim Kropotin, a szlovén Ziga Kuzman, a lett Kirils Tambijevs és a cseh kapus Marek Peksa, mindannyian húszas éveik elején járnak. A házigazdának Danil Kaskov szerzett vezetést a 7. percben Bronson Kovács kipattanójából, majd duplázott a második harmad végén miután Troshin alakított ki olyan helyzetet neki, ahonnan már csak az üres kapuba kellett lőnie a korongot. A két találat közt pedig Kunaev is betalált előnyben, Milan passzába ért bele jól a kapu előtt, így 40 perc játék után 3-0-ra vezetett a Debrecen. A HSC-nek az utolsó harmadban sem sikerült megtalálni a módját, hogyan fogjon ki Vay Ádámon, hiába lőtt 44-szer a mérkőzés során, a DHK kapusa behúzta idei első shutoutját. Az 52. percben Milan indította Dancsfalvit, aki beállította a 4-0-s végeredményt.

Geréb István, HSC Csíkszereda: - Ezen a mérkőzésen a játékvezetők szerintem kicsit túljátszották a szerepüket, számos jogtalan kiállítást kaptunk, amelyek széttördelték a játékot, ezért nem tudunk felpörögni. Ráadásul a debreceni kapus lehúzta előttünk a rolót. Gratulálok neki, fantasztikusan védett! A meccs eredménye miatt csalódott vagyok.

Dmitríj Romanov, Debreceni HK: - Rövid időn belül kétszer játszottunk a Csíkszereda ellen. Az előző meccshez képest a legnagyobb különbség a helyzetkihasználásban mutatkozott. Csíkszeredán is sok helyzetet alakítottunk ki, de nem tudtuk azokat a megfelelő hatékonysággal kihasználni. A játékosok emiatt egyre idegesebbek lettek, ilyen állapotban pedig nehéz jól játszani. Nem szeretek csapatrészeket kiemelni, mert mindig a csapat nyer, vagy veszít, de a mai mérkőzés után a kapusunk teljesítményét feltétlenül szeretném megemlíteni: fontos támasza volt a védelmünknek. A jövő hét elején két nehéz találkozó következik. Csapatunkat mindig egyetlen cél, a győzelem vezérli. Ezért nem készülünk külön a soron lévő ellenfelekből, a saját játékunkat akarjuk játszani.

Dunaújvárosi Acélbikák-FTC 3-2

Az FTC azzal a céllal utazott Dunaújvárosba, hogy értékes pontokat szerezzen és az élmezőnyben maradjon, a DAB-nak pedig bizonyítania kellett hazai pályán, hogy fel tud kapaszkodni a mezőny elejéhez. Míg Lee Gilbert a teljes játékoskeretére számíthatott, az FTC-nél Órdy és Mach hiányzott, viszont jégre lépett az első „hokimagyar”, Linus Schellin. A találkozó első harmadának végéhez közelítve Busbacher szerzett vezetést emberelőnyben, majd a 34. percben Peterdi növelte kétgólosra a házigazda fölényét, szintén emberfórban. Erre viszont már gyorsan jött a válasz, Valecko és Manninen passzát követően Hiettamaki avatta fel Lindoffot, amíg Lencsés a büntetőpadon ült. Nem tartott sokáig viszont a vendégek öröme, 21 másodperccel később Busbacher második gólja jelentett újra kétgólos előnyt az Acélbikáknak. A harmadik harmad második felében Manninen zárkóztatta fel 3-2-re a zöld-fehéreket, de egyenlíteni már nem sikerült, így Újvárosban marad a három pont.

Lee Gilbert: - Nagyon örülök, hogy hazai közönség előtt sikerült megszerezni az első rendes játékidős győzelmet. Úgy érzem mindenki keményen harcolt ma este, küzdős meccs volt. Azt gondolom, minden meccsen így kell dolgozni a sikerért, mert az egyértelmű, hogy nem a mienk a legtehetségesebb játékosokból álló csapat a ligában, de ha ezt szívvel és kemény munkával kiegészítjük, akkor mindenkit meg tudunk lepni.

Greg Lindqvist: - Megvoltak a helyzeteink a mérkőzésen, ám sajnos nem sikerült kihasználnunk őket - elég az utolsó vasat megemlíteni, amikor öt másodperccel a dudaszó előtt Rafaj lövése nem be, hanem kifelé pattant. Sajnálom, hogy nem sikerült győzni, de egy kiegyenlített meccsen most a hazaiak felé dőlt a mérleg nyelve.

Fehérvár AV19-ASC Corona 2010 Brasov 4-3

A házigazda keretéből többen az EBEL csapatba léptek fel, miután onnan többen kidőltek sérülés miatt és a klub azon a fronton is érdekelt volt ma. A Fehérvár így is jól kezdett a két kanadai-magyar, Bodó előnyben, Orbán hátrányban talált be Fülöp kapujába, majd egy perccel később jött a felzárkózás. Előbb Molnár, majd fél perccel később Bíró Gergő lőtt gólt egyenlő létszámnál. Az eseménydús első 8 percet Holmberg harmad végi találata toldotta meg, kettős emberfórban lőhetett. A vendég együttesnek viszont ezúttal is sikerült egyenlíteni, a második harmad elején Virág értékesítette Molnár átadását. A győztes gólt végült Shupe szerezte meg a Fehérvár AV19-nek, Kocsis és Korbuly jegyzett aszissztot.

Tyler Dietrich, Fehérvár AV19: – Nagyon jó érzés volt sorozatban a negyedik győzelmet megszerezni, de nem vagyok maradéktalanul elégedett a játékkal. Helyenként a tűzzel játszottunk ma, túlságosan is a szerencsére hagyatkoztunk, ennél fegyelmezettebb, összeszedettebb játékra lesz szükség a jövőben.

Keresztes Ottó, ASC Corona 2010 Brasov: – Az elején a két gyors gól kaptunk, ez a csapatot egy kicsit megfogta. Szerencsére kaptunk két lehetőséget, és visszajöttünk a meccsbe, amely ezt követően kiegyensúlyozottá vált. Sajnálom, hogy nem azonos mértékben ítéltek néhányszor a játékvezetők, de ennek ellenére megérdemelte a győzelmet a Fehérvár.

MAC Budapest-DVTK Jegesmedvék 0-2

Igazi rangadóra került sor a Tüskecsarnokban, hiszen az aktuális favorit fogadta a címvédőt, a MAC kapujában a tavaly még a Jegesmedvéket erősítő Bálizs állhatott, a másik oldalon a fiatal Adorján kapott lehetőséget és nyugodtan mondhatjuk, élt is vele. A 0-0-s első harmadot követően a másodikban sem találták a gólszerzés módját a csapatok és hiába lőtt ebben a játékrészben éppen kétszer annyit a házigazda, végül Miskolczi Márk törte meg a jeget, Booras és Dudas jegyzett gólpasszt. A második játékrész hasonlóan gólszegényre sikerült, de a DTVK-nak sikerült kétgólosra növelni az előnyét, egy megpattanó korong talált utat Bálizs kapujába három és fél perccel a lefújás előtt. A ligaújoncnak nem sikerült szépíteni a folytatásban, így Adorján Attila 40 védéssel már első shutoutját is maga mögött tudhatja a felnőtt mezőnyben.

Majoross Gergely, MAC Budapest: - Jól játszottunk, azokat, amiket megbeszéltünk, jól tartottuk, egy-egy rövidzárlaton kívül nagyon keveset adtunk az ellenfelünknek és nagyon sok helyzetet tudtunk kialakítani, de egyszerűen nem voltunk elég éhesek, nem voltunk hajlandóak elég magas árat fizetni azért, hogy ezekből a helyzetekből gólok legyenek. Ennek köszönhetően kaptunk ki tulajdonképpen. Kettős érzéseim vannak, egyrészt azért vagyok nagyon mérges – és azt hiszem, a srácok is –, mert nagyon keményen dolgoztunk, keményebben, mint az ellenfelünk és mégsem nyertünk. Másrészt viszont bizalomgerjesztő, mert pár hónapja kezdtük az építkezést és tudtuk, hogy hosszú út áll előttünk, de már most láthatjuk azt, hogy a címvédő ellen is tudunk dominálni.

Mayer Péter, DTVK Jegesmedvék: - A csapat ma este óriási karaktert mutatott be. A fiúk elképesztő mennyiségű munkát végeztek egytől egyig, a kapusunk pedig olyan fenomenális teljesítményt nyújtott, amire bármelyik felnőtt kollégája büszke lenne. Az emberhátrányos játékunk szinte tökéletes volt, a védő harmadunkban jól kezeltük az ellenfelet, elől pedig lőttünk két fontos gólt. A végén sokkal higgadtabbak tudtunk maradni, jobban fókuszáltunk a saját munkánkra, nem törődve semmilyen külső körülménnyel. Egy igazi rangadót nyertünk meg idegenben, ezért nagyon büszke vagyok a csapatra. Köszönjük szurkolóink lelkes bíztatását.