MOL Liga: MAC győzelem Újpesten

2015.09.27. 20:54 |

Mindössze egy mérkőzésre került sor a MOL Liga vasárnapi meccsnapján, az Újpest a MAC Budapestet fogadta.

UTE-MAC Budapest 1-3

Elomo és Gágyor kivételével teljes volt az Újpest kerete, a MAC-nál Terbócs és McDonald is visszatért. A hazai kapuban Pleszkán kezdett, a vendégek hálóját Bálizs őrizte. Az első harmad lendületes játékot hozott, mindkét oldalon alakultak ki helyzetek, egyenlő létszámnál, előnyben és hátrányban is, de a kapusok hibátlanul teljesítettek. A jeget végül az UTE törte meg a második harmadban, Virág a kapuvasat találta el előnyben, de Nemes a kapuba tudta juttatni a kipattanót. A MAC-nak 22 másodpercre volt szüksége az egyenlítéshez, egy különös gólt szerzett a vendég együttes, Klempa kapu mögül érkező passza egy újpesti hátvéd lábán pattant meg, amit végül Hayes juttatott át a gólvonalon. Előbbi egy pillanatra azt hitte, a játékvezető érvényteleníti a találatot, ezért reklamálni kezdett, 10 perc fegyelmivel jutalmazták. A meccs felénél Silló végzett kemény munkát a sarokban, hogy McDonaldhoz juttassa a korongot, aki a kapu elé passzolt, Hayes pedig elvégezte a munka további részét és megszerezte saját maga és csapata második gólját. A harmadik harmadban mindkét együttes visszavett a tempóból, de folytatódott a kemény játék. A kapusok viszont továbbra is kiemelkedő teljesítményt nyújtottak mindkét oldalon, az UTE tehát nem tudott kiegyenlíteni. Végül Nagy Krisztián talált be az üres kapuba a meccs utolsó percében.

Szilassy Zoltán, UTE: Bár az egyenlő létszámban kapott két gól vállalható teljesítmény, egy lőtt góllal nem lehet meccset nyerni a mai hokiban. Védekezésben sokat fejlődtünk az előző idényhez képest, a támadójátékunkban még mindig nincs átütőerő.

Majoross Gergely, MAC Budapest: Sok minden nem tetszett a mérkőzés során, és sok mindenben kell még fejlődnünk a rájátszásig, habár természetes, hogy még nem tartunk ott, hogy végig domináljunk. Bálizs Bence segítségével sikerült egy gólon tartani az ellenfelet, és természetesen a győzelem a legfontosabb.

Fotó: Rózsa Zoltán