MOL Liga: a MAC Budapest döntőzhet

2016.03.10. 22:02 |

A két ligaújonc elődöntő sorozatának hetedik, mindent eldöntő mérkőzését rendezték a Tüskecsarnokban ma este. A jegyeket már napokkal a meccs előtt elkapkodták, így a teltház és a jó hangulat garantált volt. A tét óriási, hiszen a győztes történelmet ír és már az első évben a bajnoki címért játszhat. Minden adott volt tehát egy fergeteges playoff meccshez.

MAC Budapest-Fehérvár AV19 6-2

Repülőrajtot vett a Fehérvár, mindössze 25 másodperccel a kezdés után Shupe ért bele kiválóan Holmberg korongjába kihasználva a MAC védelem kissé álmos kezdését. A vendégek határozott letámadása nem ízlett a fővárosiaknak, akik a harmad közepéhez közelítve kerültek igazán üzemi hőfokra. Ez gólban is megmutatkozott a 12. percben, McDonald átadásából Klempa lőtte ki a botos oldali felsőt.

A döntetlent hozó első harmad után a második is hasonló eredménnyel zárult, de lényegesen több tűzijátékkal járt. A parázs playoffhoki zajlott mindkét oldalon felváltva, a MAC végül a meccs feléhez érve szerzett először vezetést. Klempa szerzett korongot a semleges harmadban, illetve az ő korcsolyájáról pattant középre, amit Hayes vezethetett egyedül a kapura, a technikás kanadai pedig mattolta Rajnát. Nem sokkal később úgy tűnt mindjárt egyenlíteni is tudott a Volán, de hosszas videózás után kiderült, a kapu elmozdult a helyéről mielőtt a korong áthaladt volna a gólvonalon, így maradt a 2-1. Nem sokáig viszont, mert a 38. percben újabb videózás után érvényesnek látták a játékvezetők Holmberg találatát. Ismét döntetlennel mehettek pihenőre a felek.

A harmadik harmad elején nyilvánvaló volt, kulcsfontosságú, hogy ki tud másodjára is vezetést szerezni. Ez végül a házigazdának sikerült a 47. percben, Mestyán István találata bizonyult döntőnek. A meccs végkimenetelét aztán az 51. percben biztosította be a MAC, Olson és Saarenpaa is betalált alig több, mint fél perc leforgása alatt. A némileg megingott Volánnak a fővárosiak 28-osa vitte be a kegyelemdöfést végül az 57. percben.

Mondhatjuk tehát, hogy a MAC Budapest írt történelmet azzal, hogy felnőtt csapata fennállásának első évében bejutott a MOL Liga döntőjébe. Ami még inkább figyelemreméltó viszont, az az, hogy a liga két újonca ilyen parádés szériát játszott egymással, hogy a MOL Ligában rég nem látott figyelmet generált egy teljesen korrekt és sportszerű párharcban, amely során többször is megtöltötte az ördögkatlant és az éppen csak belakott Tüskecsarnokot is.

Majoross Gergely, MAC Budapest: - Álomba illően kezdtünk, csak rémálomba…De Bálizs Bencének köszönhetően átvészeltük az első 8-10 percet és utána szépen átvettük az irányítást. Összességében megérdemelten nyertünk, de ebben a meccsben is benne volt, hogy az ellenkezője alakuljon ki, csak ma olyan kapusteljesítmény volt mögöttünk, ami óriási tartást adott.

Tyler Dietrich, Fehérvár AV19: - Alakulhatott volna másként is, de egy hat kettes végeredmény után nincs miről beszélni. Sok pozitívuma volt a szezonnak, igyekszünk csak azokra visszagondolni.

Az alapszakasz első két helyezettje Miskolcon kezdi meg a döntő szériát két nap múlva, a borsodi szurkolók a kisebb böjt után rögtön két rangadónak is örülhetnek, szombaton és vasárnap egyaránt 17 órától. Előbbit az M4 Sport is közvetíti, utóbbit pedig a MOL Liga TV.

Fotók: Mudra László - MAC