MOL Liga: élen a DVTK

2016.01.30. 20:25 |

A hét egyetlen szombat esti meccsén a lét éllovas csapott össze, Miskolcon fogadta a címvédő DVTK az újonc MAC Budapestet.

DVTK Jegesmedvék – MAC Budapest 1-0 hu.

A házigazda soraiba visszatért a sérülés miatt több meccsről hiányzó Tóth Adrián, a kapuban pedig Gyenes Dávid kapott lehetőséget. A másik oldalon eltiltása lejártával visszatért Nagy Krisztián és Drew Olson is, hiányzott viszont az előző hét játékosa, Niko Saarenpaa. A kaput Bálizs Bence őrizte, aki kollégájával egyetemben kiváló munkát végzett.

Az első harmadban valamivel többet lőtt kapura a DVTK, de gól nem született, majd hasonlóan alakult a második játékrész is. Negyven perc után tehát továbbra is érintetlenek voltak a kapuk.

A harmadik harmadban mindkét együttes előtt adódott egy-egy emberelőnyös lehetőség, de nem tört meg a jég. A teljes meccsnyi gólcsend után jöhetett tehát a hosszabbítás, amelynek első percében Sagert adott kiváó passzt Boorasnak, aki megszerezte a győztes gólt.

Jason Morgan, DVTK: - Ez egy rájátszás stílusú mérkőzés volt, mindkét csapat nagyon jól dolgozott. Mind a két kapus nagyon jól védett. Egy mozdulat döntött: Sagert gyönyörű passzt adott Boorasnak a végén utóbbi pedig szép kaput megkerülő góljával eldöntötte a találkozót. Bárki nyerhetett volna ma.

Majoross Gergely, MAC Budapest: - Olyan mérkőzést játszottunk, amely jót tett a csapatoknak és a Ligának is egyaránt. Sajnálom, hogy nem nyertük meg a rájátszáshoz hasonló hangulatú találkozót.