MOL Liga: osztozott a pontokon a MAC és az UTE

2016.01.26. 20:19 |

A nap egyetlen meccsét a MAC és az UTE vívta. Előbbi volt a házigazda, mégis utóbbi volt otthon.

MAC Budapest - UTE 3-2 hu.

A Megyeri úti jégcsarnokban csaptak össze a felek, mivel a Tüskecsarnok nem tudott otthont adni a meccsnek és a MAC igyekezeteinek ellenére Jászberénybe sem sikerült elvinni a találkozót. Mindkét oldalról hiányoztak alapemberek, Újpesttől a nemrég menesztett, korábbi csapatkapitány, Teemu Elomo, Karol Csányi és Gröschl Tamás is, a MAC-tól pedig Drew Olson és az eltiltott Nagy Krisztián.

A ligaújonc fokozatosan építette ki mezőnyfölényét már a kezdőbedobástól, ez végül a 17. percben érett góllá, Pozsgai Tamás tette el Pleszkán mellett saját kipattanóját. Ezt követően a kakaskodásé volt a főszerep a szünetig, előbb Terbócs akadt össze a DAB-tól nemrégiben Újpestre szerződő Bushbacherrel, majd Peter Huba került összetűzésbe a MAC szlovákjával.

A második játékrész elején a Kiss fivérek közül előbb Ákos, majd Dániel kapott két percet, a MAC pedig a rövid kettős előnyben ugyan nem, de az UTE aktuális kapitányának büntetése alatt már betalált. Saarenpaa passzolt a kapu elé, ahol Roczanov játszotta üresre magát, majd remekül ért bele a korongba.

A harmadik harmad viszont az Újpest számára indult jobban, Hegyi lövése fél perccel a kezdés után pattant át Bálizs lába között. A játékrész feléhez közeledve ismét előnyben növelhette volna kétgólosra előnyét a MAC, de Pleszkán egyik védése után a sípjába fújt a játékvezető, így hiába csorgott be utána a korong, nem volt érvényes találat. Nem úgy öt perccel később a másik oldalon, ahol kettő az egy ellen támadhatott az UTE, végül Pance egyenlített.

A hosszabbítás első másfél percében a MAC kapuja előtt alakultak ki meleg helyzetek, de a játékmegszakítás után fordult a kocka, Tokaji lőtt takarásból, korongja elzúgott a kapuj mellett, de a palánkról a másik oldali vas mellé pattant vissza, ahol Saarenpaa azonnal kapcsolt és a hálóba emelt mielőtt Pleszkán átért volna. Így egy pontot veszített Majoross Gergely együttese az ötödik, Újpest ellen, négy pont lemaradással áll a DVTK mögött a tabella második helyén.